imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az elmúlt 5 év legjobb napi teljesítményét hozta az AAPL


Kellett már ez, hiszen az év vége finoman szólva is nem a várakozásoknak megfelelően alakult.

Az Apple részvénye, azaz az AAPL 2014 áprilisa óta nem teljesített olyan jól napi bontásban, mint most a napokban. Ehhez 7,04%-os növekedést kellett produkálnia, ami valóban elég acélos. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy mekkora mélyrepülésbe kezdett évvégén az árfolyam. (Ennek okairól Viktor írt is egy részletes elemzést, mindenképpen olvassátok el, ha érdekel a téma).

A javuló tendencia egyébként a legfontosabb amerikai vállalatokra érvényes. A 30 legfontosabb Egyesült Államokbeli vállalatának tőzsdei állapotát mutató átlag, a Dow Jones Ipari Átlag (Dow Jones Industrial Average, azaz DJIA) 21 792 pontról 22 878 pontra emelkedett, azaz több mint 1 000 ponttal nőtt. Ez pedig jelentős részben a mélyrepülésből magukhoz térő FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix és Google) részvényeknek köszönhető.

Ami ebből az AAPL-t illeti, a cikk írásának pillanatában egy részvény értéke 156,15 dollárt ér. Ez egyfelől örömteli hír a befektetőknek, hiszen karácsonykor még 10 dollárral alacsonyabban, minössze 146,83 dolláron zárt az árfolyam. Másfelől viszont messze van még attól a 232 dollár fölötti rekordtól, ami miatt a nyáron vállalat piaci kapitalizációja elsőként a világon meghaladta az ezer milliárd, azaz egybillió dollárt.

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!