imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az első appok, amik kihasználják a Yosemite funkcióit


Az Apple új asztali operációs rendszere, a Mac OS X Yosemite nem csak a felhasználók kedvére igyekszik tenni, a fejlesztőknek is számos lehetőséget nyújt, amivel vonzóbbá tehetik alkalmazásaikat. Íme néhány program, ami már kihasználja az új funkciókat.

1Password (App Store, 30,99 €)

A legnépszerűbb jelszókezelő alkalmazás új verziója számos új funkciót és fejlesztést felmutathat, de ezek között is kiemelkedik az iCloud Drive támogatás, ami egyszerűbbé teszi a 1Passwordben tárolt jelszavaink és egyéb bizalmas információink készülékeink közötti szinkronját.

Coinverter (Közvetlen link, ingyenes)

Bár a Coinverter még csak tesztverzióban elérhető, érdemes kipróbálnia mindenkinek, aki gyakran használ valutát. A népszerű iOS alkalmazás Mac-es verziója a saját ablak nézetén túl egy értesítési központba beépülő widgetet is tartalmaz, amiben a leggyakrabban használt valutáinkat árfolyamát könnyen elérhetjük.

Képernyőfotó 2014-10-22 - 8.38.35

Wunderlist (App Store, ingyenes)

Minden bizonnyal az egyik legjobb alkalmazás, ha a teendőink adminisztrálásáról van szó. A Wunderlist készítői már az elmúlt években is komoly fejlesztői ütemtervet teljesítettek, most is kitettek magukért, és az iOS 8 és a Yosemite megjelenése után szinte azonnal kiadták az új funkciók használatához szükséges frissítést. A Wunderlist új Mac-es verziója a widget-támogatás mellett arra is lehetőséget ad, hogy a Safariból közvetlenül adjunk hozzá elemeket a teendőinkhez, illetve az iOS 8 verzióval karöltve a Handoff szolgáltatást is kihasználja, így a készülékeink között váltva is zökkenőmentesen folytathatjuk a listáink szerkesztését.

Pocket (App Store, ingyenes)

A Pocket alapvetően arra való, hogy eltároljuk benne azokat a cikkeket, amiket el szeretnénk olvasni, de még nem volt rá időnk. Az új verzió segítségével bármely alkalmazásunk megosztás menüjéből hozzáadhatunk cikkeket a Pockethez. Támogatja a dark mode-ot, és maga az alkalmazás néhány olyan új funkciót kapott, ami nincs összefüggésben a Yosemite-vel, például címke támogatást.

Deliveries (App Store, 4,49 €)

A Deliveries alkalmazásnak is most jelent meg az első Mac-es verziója. Az iOS-en igen népszerű program segítségével csomagszállításainkat tudjuk nyomonkövetni egy helyről. A Mac-es verzió funkciói közé widget-támogatás is került, illetve az egyes csomagokkal kapcsolatos információkat AirDropon, emailben vagy iMessage-ben is megoszthatjuk ismerőseinkkel.

Deliveries_app

PCalc (App Store, 8,99 €)

Az iOS-en és Mac-en elérhető számológép alkalmazás új verziója egy widgettel igyekszik alternatívát mutatni az értesítési központ gyári számológépére, valamint Handoff támogatással gondoskodik róla, hogy a Mac-en elkezdett számításokat akár iPhone-ról is folytatni tudjuk gond nélkül.

Pcalc_app

Monity (App Store, 1,79 €)

Ez a program kötelező mindenkinek, aki imádja nézegetni, hogy épp mennyi szabad hely, memória, erőforrás van a gépében. Én nem tartozom közéjük, de sok ismerősöm igen. Szóval azok, akik eddig az iStat Menus-t használták a valósidejű rendszermonitorozásra, ezentúl az értesítési központba is áthelyezhetik a műszereiket a Monity widget segítségével.

Ti használjátok ezeket az alkalmazásokat? Vagy más kedvenc alkalmazásaitok frissítését várjátok?


Via MacRumors

 

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!