imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az első iPhone 6 és iPhone 6 Plus tesztek és vélemények.


A múlt hét keddi bejelentés után, az Apple szokás szerint szétküldte az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus tesztkészüléket a világ legnagyobb híroldalainak és tesztelőinek. Ezekből szemezgetett a Macrumors. Talán nem meglepő, de a tesztelők imádják az új iPhone-okat, és az is kiderül, hogy akár két napos üzemidőt is elérnek a legújabb iPhone-ok. Ennek a hírnek most biztosan sokan örültök, de érdemes végigolvasni az összes véleményt.

Walt Mossberg a Re/Code-tól ezt írja (iPhone 6, iPhone 6 Plus):

iPhone 6
A nagy kijelző ellenére, minden alkalmazásom, beleértve a külső fejlesztők alkalmazásait is, egyszerűen csak működnek. Egyik általam tesztelt alkalmazás sem torzult, és egyik sem lett homályos sem. Az Apple Store-ból egyébként már 1,3 millió alkalmazást érhetünk el, ez új rekord. Az iPhone 6 teszteknél úgy vettem észre, hogy a Wi-Fi sebessége – a letöltésé és a feltöltésé is – nagyjából a duplájára nőtt az iPhone 5s-hez képest, és nagyjából 25 százalékkal gyorsabb mint a Samsung Galaxy S5. LTE sebességben nem láttam csak nagyon kicsi növekedést.

iPhone 6 Plus
Ohh! Ha hozzám hasonlóan te sem tudtál kihozni a jelenlegi iPhone-odból egy napos üzemidőt, ettől a hírtől izgatott leszel: A tesztjeimben 50 százalékos kijelző fényerő mellett, és a szokásos napi rutinjaimat végezve az alkalmazásokkal, és a telefonhívásokkal, az iPhone 6 Plus, kora reggeltől, másnap estéig kibírta egy feltöltéssel.

Érdemes egyébként végigolvasni Walt Mossberg cikkét, már csak azért is, mert kiderül, hogy bár teljesen a saját hibájából, de véletlenül rommá törte az Apple-től kapott tesztkészüléket. Persze az Apple azonnal küldött neki egy másikat, de el nem tudom képzelni mennyire kellemetlen lehet összetörni egy tesztkészüléket, amit egy héttel a megjelenés előtt megkap az ember. :)

waltmossberg_iphone6

Jim Dalrymple a The Looptól:

iPhone 6
Elég nehéz elérni a kijelző legtávolabbi sarkát, de egy kis nyújtózkodással meg tudom tenni. Egyszerűbb ha táncolok kicsit a kezemmel a kijelző felett, hogy elérjem a felső sarkokat, ha szükség van rá, de őszintén szólva, ha a bal kezemben tartom az iPhone-t, nem igazán található olyasmi a kijelző jobb felső sarkában amit valaha is el kellene érjek.

iPhone 6 Plus
Az iPhone 6 Plus elsőre elég kínosnak hatott, olyasmi volt, mint egy kisebb verzióját használni egy iPad mininek, csakhogy ez egy telefon. Elég nehéz dolgom volt megideologizálni magamban a használatát, de a nagyobb kijelző végül is meggyőzött. Ettől függetlenül továbbra sem tudom elképzelni, hogy egy ekkora telefont emeljek a fülemhez telefonáláshoz. Ez egyszerűen bután néz ki. Ugyanezt elmondtam régebben a hasonló méretű telefonokról, és ez a véleményem továbbra sem változott meg. Talán egy Bluetooth füles jó kiegészítő lehet az iPhone 6 Plus mellé.

David Pogue, Yahoo:

Belül az Apple a szokásos csiszolgatást végezte. Egy új processzor került bele a készülékekbe, ami az Apple szerint 25 %-kal gyorsabb az előzőnél. Ezt észre sem vennéd, ha nem tennéd egymás mellé a régi és az új iPhone-t és nem tesztelnéd egyszerre őket. Az alkalmazások például kb. fél másodperccel gyorsabban indulnak el az új iPhone-on.

A Plus modellbe optikai képstabilizáció is került – a lencsék ugyanúgy mozognak, ahogy a kezedben a telefon – ami meglepően jól működik.

Szintén a Plus-nál: Amikor elfektetve gépelsz, akkor annyi extra hely van a kijelzőn, hogy az Apple hozzáadott pár plusz billentyűt. Bal oldalon: a Kivágás, Másolás, Beillesztés, Félkövér és Visszavonás gombok. Jobb oldalon: pont, vessző, kérdőjel, felkiáltójel és a relációs jelek találhatóak – először az iPhone történetében.

yahoo_iphone6

Darrell Etherington (iPhone 6, iPhone 6 Plus), TechCrunch:

iPhone 6
Ami szintén ennél a generációnál újdonság, az a teljesen fém hátlap, ami lecserélte az üvegből készült felső és alsó részt a vékony összekötő vonalakkal. Így sokkal egységesebb lett a kinézete a telefonnak ha megfordítod, és közelebb került az iPad mini és az iPad Air törhetetlen hátsó burkolatához. Az asztroszürke modellnek, amit teszteltem, kimondottan jót tesz az új külső, és a készülék eleje sem kevésbé lenyűgöző.

iPhone 6 Plus
Touch Assist az az új tulajdonság, amit az Apple azért kreált, hogy segítse a felhasználókat a nagyobb kijelző használatában is – a kezük méretétől függetlenül. Az iPhone 6 Plus nagyban támaszkodik erre a funkcióra, hiszen pár NBA játékoson kívül nem sok ember létezik, aki a hüvelykujjával eléri az ellentétes sarkát a kijelzőnek. Nekem még néha az is nehezemre esik, hogy a kijelző mások oldalát elérjem, nem ám a tetejét, miközben egy kézzel használom.

A legtöbb feladatra az iPhone 6 Plus szerintem egy kétkezes eszköz – de arra is rájöttem, hogy nekem ezzel semmi problémám nincs. Használat szempontjából az iPhone 6 Plus közelebb áll egy iPad minihez, csak azzal szemben ez zsebrevágható, és még telefonálni is lehet vele.

iphone-6-touch-id

Brad Molen, Engadget:

Mindkét iPhone vékonyabb elődjüknél. Míg az iPhone 5s 7,6 mm vastag, a 6-os 6,9 mm, míg a 6 Plus egy hajszállal vastagabb, 7,1 mm-es. Nem mindig értek egyet a “vékonyabb-jobb” mantrával, de ebben az esetben előny, mert a nagyobb iPhone-ok nem lennének olyan kényelmesek, ha ugyanolyan formájuk lenne, mint az 5s-nek. Még épp olyan könnyedén átérem az ujjaimmal az iPhone 6-ot, mint az 5s esetén (és a lekerekített szélei nem vágnak olyan élesen, mint az 5s sarkai), de a nagyobb kijelzős 6 Plus, az… nos, kezelhető.

A 6 és a 6 Plus egyaránt IPS Retina HD kijelzőt használ, de a 6 Plus-nak még nagyobb a felbontása, mint a 6-nak. A felbontása 1920 x 1080, ami hüvelykenkénti 401 képpontos képpontsűrűséget jelent. Emellett a 6 1334 x 750-es felbontással bír, ami hüvelykenkénti 326 képpontot jelent. (Ez a képpontsűrűség megegyezik az 5s-ével.) Mindkét kijelző éles, de azért látok néhány apróbb különbséget a kettő között, ha egymás mellé teszem őket. Konkrétan a Plus szövegei és képei élesebbek, teljesen mentesek a recés vonalaktól.

iPhone_6_main_final-960

David Pierce/Nilay Patel (iPhone 6, iPhone 6 Plus), The Verge:

A hatalmas telefonokhoz hatalmas akkumulátor jár, márpedig az iPhone 6 Plus egy hatalmas telefon hatalmas akkumulátorral: egyenletesen nagyjából két napig bírta az akkumulátor mindennapos használattal, ami kicsivel több, mint az iPhone 6 esetében jellemző másfél nap, és alapvetően megegyezik a Note 3 eredményével.

Az alumínium fogása meglehetősen kellemes, de egyben egy kicsit csúszós is, kiváltképp, ha hozzávesszük [az iPhone 6 Plus] méretét és lekerekített sarkait. Az iPhone 6 Plus az első iPhone, ami jobban mutat tokban: az Apple bőrtokját használom, és vele könnyebb tartani a telefont, kiegyenlíti a kamera kiemelkedését és elrejti a furcsa vonalakat a hátlapon.

Van valami tökéletesre csiszolt abban, amilyen érzés ezt a kijelzőt használni. Sosem éreztem ennyire, hogy valóban dolgokat mozgatok az ujjam alatt, és ikonokat, képeket manipulálok a kezemmel. Hamisítatlan és természetes, jellemzően Apple-szerű.

IMG_1274.0

Nem véletlenül hagytam a végére a The Verge írását, érdemes megnézni a videóikat is. Azt hiszem ennél jobb iPhone 6 bemutató videót senki nem fog csinálni, ideértve minket is. Eléggé kimaxolták a Verge-ös fiúk az alábbi videókat, érdemes megnézni őket. Elsőként az iPhone 6 videójuk:

Ez pedig az iPhone 6 Plus:

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!