imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az ember, akit a MacBook mentett meg a haláltól


Alig pár napja, egy floridai reptéren lövöldözés tört ki. Az esetben többen meghaltak, mások pedig súlyosan megsérültek. Az egyik túlélő most arról számolt be, hogy a MacBookja fogta meg a neki szánt golyót.

Január 6-án, pénteken, a Miami vonzáskörzetében található Fort Lauderdale nemzetközi reptéren egy 26 éves, Alaszkából érkező ex-katona lövöldözni kezdett. A támadásban 5 ember életét vesztette, és több sérültet is kórházba kellett szállítani. Ezek egyike volt Steve Frappier is, aki minden valószínűség szerint a MacBook Prójának köszönheti életét.

People take cover behind vehicles at Fort Lauderdale–Hollywood International Airport, Friday, Jan. 6, 2017, in Fort Lauderdale, Fla., after a shooter opened fire inside a terminal of the airport, killing several people and wounding others before being taken into custody.  (AP Photo/Wilfredo Lee)

A támadó, Esteban Santiago a poggyászkiadó melletti mosdóból kilépve kezdte meg a lövöldözést. Itt várakozott csomagjára Frappier is, aki a lövéseket hallva rögtön lehasalt a földre, hogy amennyire csak lehet, védje magát. A elkövető viszont nem kímélte a földön fekvőket sem, és rálőtt a férfira. Szerencséjére viszont Frappier hátát valamennyire védte a hátizsákja, aki az egészből csak egy nagyon erős ütést érzett, amire először azt hitte, hogy ráesett egy csomag a futószalagról.

Később, az FBI helyszínelés közben átvizsgálta az áldozatok táskáját is. Ekkor derült ki, hogy a Frappiernek szánt golyó minden valószínűség szerint azért nem végzett a férfival, mert azt a MacBook Prója megfogta.

Balra , jobbra pedig a MacBook, aminek az életét köszönheti.
Balra Frappier, jobbra pedig a MacBook, aminek az életét köszönheti.

A táska megmentette az életemet. Elvetődtem, de a hátizsák továbbra is a hátamon maradt. Pont abba az irányba voltam fordulva, amerre a lövöldözés egy pontján a támadó lövéseket intézett. Az egyik golyó visszapattant…

Erős ütést éreztem a hátamon. Csak később, miután elmentem a mosdóba, hogy megvizsgáljam, nem sérültem-e meg láttam, hogy a golyó átvitte a hátizsákomat, és belecsapódott a laptopomba. Később, amikor átadtam a táskám az FBI-nak átnézésre, megtalálták a golyót a hátizsákom egyik belső zsebében.

A vizsgálat során az FBI meggyőződött arról is, hogy a 9 milliméteres lövedék valóban a lövöldözőtől származott, szóval a hír biztosan nem kacsa. A ballisztikai elemzés kimutatta: a golyó először a kijelzőt érte el, majd tovább halad az alumíniumházban egészen az akkumulátorig, végül pedig a ventilátoron keresztül távozott. Kiderült az is, hogy Frappier tényleg a gépnek köszönheti életét, ha az nincs, akkor biztosan eléri hátát a lövedék.

Persze az esetből közel sem az derült ki, hogy golyóálló lenne a MacBook. Egy ilyen eseménynél rengeteg kedvező tényező játszik szerepet, kezdve azzal hogy csak egy visszapattanó találta el Frappiert, egész odáig, hogy nem az ultravékony, 2016-os modell volt nála. Ettől függetlenül hihetetlen, milyen kis apróságokon múlhat egy élet…

Forrás: 9to5mac

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!