imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az ENSZ iBeaconnel riogat


Az Apple iBeacon technológiáját használták már koncertek, múzeumok és sportesemények interaktív rendszereihez, de amit az ENSZ talált ki, az ezeknél az úri probálkozásoknál jóval brutálisabb.

A New York-i New Museum ad otthont annak az ENSZ által szervezett kiállításnak, amelynek célja megismertetni az emberekkel az elhagyatott aknamezők veszélyeit. Az installáció megtekintése közben a vállalkozó kedvűek telefonjuk segítségével azt is kipróbálhatják, milyen egy aknamezőn kóborolni.

Az iBeacon az alacsony energiaigényű bluetooth szabványra épül és jeladók segítségével állapítja meg az egyes készülékek pozícióját egy adott térben. Így például egy teremben járkálva egyes tárgyakhoz közeledve többek között szöveges vagy képi információ jelenhet meg telefonunkon.

forrás: Nerdery
forrás: Nerdery

Az alkalomra fejlesztett alkalmazást, a Sweepert (linkto:getsweeper.com) telepítve iOS vagy androidos készülékünnkel a zsebben minden lépés kockázatos: Ha túl közel kerülünk valamelyik jeladóhoz, bomba robban – természetesen csak hanghatás formájában. A dörej lecsengése után egy igazi aknamezei robbanás szemtanújának beszámolóját hallgathatjuk meg.

Az interaktív kiállítás április 4-én élesedik New Yorkban, a belépés díjtalan.

(via 9to5mac.com, borítókép: Robb North)

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!