imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az Európába szánt Mac Prókat nem az USA-ban gyártják


Azt nem tudjuk, hogy az amerikai összeszerelő üzemeket gyártanak-e majd valaha külföldi piacokra, az első jelek nem erre utalnak. 

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke szeretné, ha minél több terméket állítanának elő belföldön, és minél kevesebbet Kínában. Ennek is köszönhető, hogy komoly vámháborút vív évek óta az ázsiai szuperhatalommal, ami során sűrűn felröppen az Apple neve is.

Tim Cook eddig a tech vezetők közül talán a legjobban kezeli Trumpot, mind személyesen mind a céges kommunikációban. Az egyik fontos eleme ennek, hogy a Mac Pro esetében már a megjelenés előtt jelezték: a Kaliforniában tervezett terméket az USA-ban is szerelik össze.

Azt ugyan nem állították, hogy csak és kizárólag a hazai üzemben raknak majd össze Mac Prókat, ezért mindenki kíváncsi volt, hogy ez mit jelent majd a globális ellátásban.

Most egy szerencsés francia vásárlónak köszönhetően kicsit okosabbak lettünk. Grégoire még az első rendelők között lehetett, mivel még idén megkapta a Mac Próját (pár nap után már csak januári kiszállítást ígér az Apple), amin jól látható, hogy az összeszerelést egyértelműen Kínában végezték:

Persze kérdés, hogy akkor csak az USA-ban lesz majd kapható hazai összeszerelésű Mac Pro, vagy Amerikában máshol is. Azt gyanítjuk, hogy a legtöbb országában maradnak majd a kínai gyáraknál. A Trump kabinettet ugyanis látszólag nem igazán érdekli a világ többi része, így ott továbbra is a legolcsóbb megoldások mellett döntenek majd a tech vállalatok, így az Apple is.

Forrás: MacGeneration

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!