imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett a Powerbeats Pro

az iSTYLE üzleteibe!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az F8-on Zuckerberg lezárta bocsánatkérő körét


Helyette elhozza nekünk a Tindert a Facebookra. De lesz itt fekete messenger, biztonságosabb adatkezelés, és újra támadnak a chatbotok is.

Az F8 a Facebook éves fejlesztői konferenciája, ahol az éppen aktuális újításokat mutatják be, némi vezetői vízióval megspékelve. Mivel pár hete a szenátus eléggé megizzasztotta Mark Zuckerberget az Egyesült Államok 2016-os választásával kapcsolatos manipulációk, álhírek, és alapvetően az adatbiztonság kapcsán, az érdeklődés most az átlagosnál is nagyobb volt.

A Facebook vezető ennek megfelelően kiemelten foglalkozott a témával. Beismerte, hogy ciki, de nem tudott a szenátorok minden kérdésére válaszolni, nem volt elég felkészült. Ennek fényében ismét megígérte, hogy a Facebook innentől mennyire biztonságos lesz. A szokásos lemez, ha hallgattál már Zuckerberg beszédet az elmúlt 1 évben, nagyjából tudod miről van szó. Több elmező szerint érdekes volt, hogy úgy tűnik, ezzel beszédével lezárta a hosszas bocsánatkérő túráját, és inkább a jövő fejlesztései érdeklik.

Ezt az is alátámasztja, hogy az utóbbi időkben keményen korltozott chatbotok ismét szabad utat kaptak: kinyitották a Messenger Platformot, a cégek adminjai újra szabadon csatolhatnak botot oldalaikhoz. Csak érdekességként: az elmúlt időszakban nem engedtek új botokat létrehozni, és egy-két leleményes vállalkozó pénzért árulta az elfekvő (amúgy ingyenes) chatbotjait.

Ami mindenki számára érdekes újítás lehet, az az, hogy elfeledtethetjük majd a Facebook aktivitásunk az appon belül. Zuckerberg a Facebook rólunk gyűjtött adatait ahhoz hasonlította, ahogyan böngészés közben a weboldalak sütikben tárolják el az előzményeket. Ez egy kétélű fegyver, mivel innentől nem tud majd a Facebook a szerinte számunkra releváns tartalmakat ( = célzott hirdetéseket) mutatni, ezáltal pedig csökkenhet a felhasználói élmény. Meglátjuk, mindenesetre a régóta várt funkcióról beszélünk.

Új Messenger design dark mode-dal

Az iMagazinon mindig felkapott téma, ha bármilyen környezetben dark mode-ról beszélünk, úgyhogy ezt se hagyjuk ki: jön az újragondolt Messenger felület dark mode-dal! Egyelőre annyit tudunk, hogy hamarosan jön, de legalább kaptunk egy szép képet (iPhone X-en demonstrálva, mint minden Messenger változást…), hogy mi vár ránk:

A cél egyébként az, hogy a Messenger felületét leegyszerűsítsék, ami teljesen szembemegy az elmúlt évek hagyományaival, miszerint minél több gombot, feature-t és képet próbáltak beletuszkolni a képernyőbe. Nem is igazán találni ellenvéleményt a neten, hogy mennyire szükség van erre a szemléletváltásra: a jelenleg csak Androidon elérhető kissé butított Messenger Lite például jobb értékeléseket kap, mint a rendes alkalmazás.

Talán a legfeltűnőbb, hogy az alsó navigációs részben három egyszerű gomb kap majd helyet, de a felső ikonok és a kereső elosztása is barátibbnak hat. Nézzétek össze a mostanival, nekem kifejezetten tetszik az új design, végre újra chatprogram lesz:

Tinder helyett Tartalmas kapcsolatok

Zuckerberg szerint az Egyesült Államokban házasodók egyharmada a platformon jön össze, ezt pedig tovább akarják segíteni az új lehetőséggel, amit Tartalmas kapcsolatra (Meaningful Relationships) kereszteltek. A lényege, hogy olyan embereket dob fel a felhasználóknak, akikkel nincs közös ismerős, így tiszta lappal indulhattok.

Külön kiemelték, hogy a hangsúly a tartós, hosszú távú kapcsolatok kialakításán lesz. Ez a kalandorok kíméljenek irány valószínűleg azért ennyire fontos, mert a Facebook ugyan harcba száll ezzel a Tinderrel, de azt mégis meghagyja az egyéjszakás kalandokat keresők otthonának, ez pedig belefér a legnagyobb közösségi média eddig patyolattiszta közzöségi kódexébe… Majd meglátjuk, mikor jön a fizetős superpoke, vagy mennyire működik ez azoknál, akik konok mód törlik majd a Facebook előzményeiket.

Neked is bejön az új Messenger design? Esetleg mást vártál Zuckerbergtől?

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!