imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az IBM Apple Watch-okkal inspirálja dolgozóit


Ahogy a Q4-es eredmények során elmondtuk, nagy a szerelem mostanában az IBM és az Apple között. Most egy újabb eszközzel kedveskedik dolgozóinak a kék óriás.

Jelentősen lecsökkent az IT támogatásra és szervizre költött összeg az IBM-nél, amióta a dolgozók egy része Macre váltott, ezért a vállalat tovább ösztönzi ezt. Beszámolójuk szerint munkavállalónként 270 dollárt spóroltak, ezért az év végéig további 50 000 MacBookot vásárolnak munkavégzésre, ami nem csekély. Tim Cook sem mulasztotta el megjegyezni, hogy nagy növekedési potenciált lát a vállalati szektorban, ahol 40%-ot nőttek a tavalyi évhez képest. Nem véletlenül létezik már külön Mac@IBM Team is a cégen belül.

200 ezer Macet venne az IBM évente

A partnerségi kapcsolat most új szakaszába lépett. Az Elköteleződés az egészség mellett [Commit to Health] program keretein belül ingyenesen vagy kedvezményesen biztosít Apple Watch-ot alkalmazottjainak, amitől azt remélik, hogy ezek az emberek egészségesebben fognak élni. Az IBM-nek korábban is volt hasonló együttműködése a Fitbittel, és egyelőre nem világos, hogy a kettő párhuzamosan fog futni, vagy az Apple Watch váltja a korábbi versenyzőket. A Fitbit mellett a Jawbone is jelen van ezen a piacon, mert egyre több vállalat jön rá, hogy az egészséges alkalmazott nemcsak boldogabb, de jobban is teljesít a munkahelyén. Akár napi fél óra mozgással, legyen az tízezer megtett lépés, vagy a lift helyett a lépcső választása, nagyban csökkenti az olyan népbetegségek, mint a cukorbetegség, szív- és érrendszeri megbetegedések vagy a krónikus elhízás veszélyét.

Apple-Watch-Health-3

Azaz már az Apple okosórája előtt is volt hasonló program, de az IBM-mel közösen egészen új lökést adhatnak ennek a kezdeményezésnek. Ha követtétek Handrás bejegyzéseit a blogján, akkor ő az élő példa arra, hogy milyen változásokat hozott az életébe a kütyü: a rendszeres sportot. Kíváncsian várjuk, hogy a különböző, egyes cégek által itthon is biztosított sportkártyákat mikor váltja fel az Apple Watch (mondjuk ha megvásárolható lenne…), mint amolyan béren kívüli „juttatás”. Mert most valami ilyesmi történik a nálunk szerencsésebb országokban.

Források: 9to5 Mac, MacRumors, WatchAware

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!