imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az IBM szerint produktívabbak a Maces dolgozók


Az informatikai óriás legújabb tapasztalatai alapján a Macet választó alkalmazottaik nem csak produktívabbak, de még a céghez is hűségesebbek, mint a Windows PC-t nyúzó kollegák.

Néhány éve nagyot ment a hírekben, amikor az IBM-nél bejelentették, hogy dolgozóik egy részét Macintosh gépekkel látják el. Nem véletlenül volt ez történelmi lépés, hiszen az idők hajnalán Steve Jobs még kifejezetten a Kék Óriás ellenében határozta meg az Apple filozófiáját. Többek között az első Macintosh-t beharangozó, legendás 1984-spotjukat is erre a témára húzták fel, az orwelli disztópiát életre keltő reklámban ugyanis az IBM-re utalt a Nagy Testvér elnyomó figurája.

Azóta persze eltelt 35 év, s a két cég már nem rivalizál egymással. Az IBM lényegében kiszállt a fogyasztói eszközök piacáról, így valójában semmi meglepő nem volt abban, amikor 2015 nyarán elkezdték Macekkel színesíteni a vállalati eszközállományukat. A „Big Blue” kezdetben 50.000 almás gépet vásárolt, mely később érdekes tanulságokkal szolgált számukra. Az első felméréseik azt mutatták, hogy míg PC-s dolgozóik 40%-a szorult valamilyen okból az IT-csapat segítségére, a maceseknél ez az arány mindössze 5% volt.

2016-ban az IBM már 90.000 Macintosh-t használt, amiből a cégnél azt szűrték le, hogy 4 év alatt gépenként akár 543 dollárt is spórolhatnak a PC-khez képest. Az induláskori árkülönbséget ugyanis fokozatosan ledolgozták az olyan előnyök, mint a nélkülözhető vírusirtó-előfizetések, vagy az almás flotta működtetéséhez szükséges kisebb létszámú csapat (a 90.000 Mac-hez csupán 5 admint foglalkoztattak).

Az IBM tehát elégedett ügyfélnek bizonyult, s a náluk szolgáló Mac-ek száma azóta is csak nőtt. Fletcher Previn, a cég felsővezetője a napokban ismét kellemes tapasztalatokról számolt be a Jamf-konferencián, ami egy évente esedékes rendezvény kifejezetten vállalati Apple-megoldásokra specializálódott szakembereknek.

Previn elmondása szerint a Windows-felhasználókhoz képest 22%-kal több maces dolgozójuk szárnyalta túl az elvárásokat a teljesítményértékeléseken. Ráadásul a legnagyobb eladásokat nyélbe ütő alkalmazottaik táborán belül 16%-kal értékesebb üzleteket kötöttek a Macet választók, mint a windowsosok. A Mac OS-en szorgoskodó kollegák továbbá 17%-kal kisebb eséllyel mondanak fel a cégnél, valamint elégedettebbek az oprendszerhez biztosított külsős szoftverekkel. Az eredmények taglalásában Fletcher kitért arra is, hogy az IBM-nél 200.000 Mac támogatását jelenleg csupán hét IT-s végzi, míg ugyanennyi windowsos masináért már egy húszfős brigád felel.

Az IBM tapasztalatai alapján tehát a Mac úgy növeli a dolgozói produktivitást és a cég iránti hűséget, hogy közben még a működési költségek lefaragásában is segít. Nagy kár, hogy Steve Jobs ezt nem érhette meg…

Forrás: Jamf.com

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!