imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az ilyen iOS finomságok miatt szeretjük annyira az iPhone-t


Az Apple mindig is híresen odafigyelt a részletekre, nemcsak a hardverek, a szoftverek kidolgozásában is a tökéletességre törekednek. Itt egy újabb példa erre.

Mindig is oda voltam azokért az apró finomságokért, amiket az Apple beleépített az iOS-be. Már az első iPhone bemutatóján elájultunk a kijelző feloldásától, vagy a térképre leszúrt tűk animációjától, vagy az iBook lapozgatós animációjától. A rendszerben látható “rugózó” animációk például olyan aprólékosan lettek kivitelezve, hogy szinte érezzük az ujjunk alatt a mozgó felületeket, amikor egy-egy oldal vagy képsor végére érünk. Próbáljátok csak ki akár a kontakt listában, vagy lezárt képernyőn a kamera ikonját kicsit felemelve visszaejteni (iOS 7-8-ban működik csak), látni fogjátok, hogy a gravitáció törvényeinek megfelelően fog viselkedni a megmozdított réteg. De persze millió aprólékosan kidolgozott részlettel találkozunk nap mint nap, sokan talán észre sem veszik, azokat az apró finomságokat amiktől annyira jó használni az iOS rendszereket.

Tegnap is felfedeztem a fentiekhez hasonlóan ügyesen kigondolt és kidolgozott részletet az iOS 8 béta verziójában, videóra is vettem, lásd a cikk végén.

Screen Shot 2014-08-05 at 18.45.22Ha iOS 8 alatt a Control Centerben állítjuk a fényerőt, nyomva tartva a fényerő csúszka gombját, láthatjuk a Control Center alatti rétegen is, hogy mennyire lesz erős a háttérvilágítás. iOS 7 alatt ugyebár a Control Center alatti felület sötétebb, ugyanis az iOS 7-ben bevezették az egymás felett 3D-ben elhelyezkedő rétegeket. (Lásd a mellékelt képet a parallax elrendezésről a képet.) Az iOS 8-ban sincs ez másképp, de továbbgondolták a fényerő beállítást, és úgymond megvilágítja nekünk a második réteget, hogy pontosabban lássuk megfelelő mértékre állítottuk-e a csúszkát. Nézzétek meg videón, egyszerűbb videón bemutatni a fentieket mint leírni.

 

iOS 8 finomság from iSTYLE TV on Vimeo.

Az ilyen apróságok miatt szeretjük annyira az Apple rendszereit, és az ilyen aprólékos kidolgozottság miatt érezzük azt, hogy mint felhasználók, mennyire fontosak vagyunk a cégnek.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!