imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az Instagram legérdekesebb iPhone-os fiókjai


A legjobb mobilos kamera címéért ugyan évről évre könyörtelenebb harc dúl, az Instagramon viszont még mindig az iPhone tűnik a legnépszerűbb választásnak. Nincs még egy telefon, melynek kizárólagos használatára ennyi profil vállalkozna.

Az Instagram meglehetősen ellentmondásos jelenség. Egyik oldalon ott van a csücsörítős szelfik és a kitekert pózokban páváskodó „influenszerek” tömkelege, másrészről viszont rengeteg csodás fotó is akad, ha az ember a megfelelő hashtageket követi. Amatőr és profi fényképészek ezrei használják a platformot arra, hogy megmutassák és népszerűsítsék magukat, munkáikban órákig lehet gyönyörködni.

Ezek technikai csúcsát az eszköz természetes korlátai miatt ugyan nem a telefonos felvételek képviselik, ugyanakkor érdekes látni, hogy mennyi minden kihozható egy iPhone-ból. Nézzünk hát néhány remek példát azok közül, akik kizárólag az almás masinával alkotnak!

John Bozinov

Az új-zélandi származású John Bozinov profi természetfotós, kedvenc témája az Antarktisz, illetve annak élővilága. Évek óta járja a zord déli vidéket, Instagramján pedig nagyrészt iPhone-nal készült anyagokat oszt meg kalandjairól. Ha kedveled a jeges tájakat és a pingvineket, akkor ez a legjobb fiók, amit követhetsz.

 

View this post on Instagram

 

65°6’31” S, 63°59’41” W // entrance to the #lemairechannel #antarctica // #shotoniphone

A post shared by john bozinov (@johnbozinov) on

Eric Chiwala

 

View this post on Instagram

 

Beach marathon.. catch the 🐕 🏃🏽

A post shared by Eric Chiwala (@cheewala) on

Eric nem hivatásos fotós, nem is rendelkezik több tízezres követőtáborral, munkássága mégis nagyon elragadó. Az iPhone és a VSCO app felhasználásával elsősorban a délnyugat-afrikai Malawi szépségeit dokumentálja, de külföldi utazásai során sem mulaszt el lőni néhány felvételt. Instagramja szívmelengető betekintés az élet bölcsőjének mindennapjaiba, Afrika egy olyan arcát tárja fel, ami nem az állatvilágról, vagy a súlyos társadalmi problémákról szól.

 

View this post on Instagram

 

Home ⛰ #shotoniphone #shotonaukey

A post shared by Eric Chiwala (@cheewala) on

Koshi Nishijima

 

View this post on Instagram

 

皆々様ありがとう。

A post shared by Koshi (@koshi_another_side) on

A japán Koshi Nishijima szintén csak hobbiból alkot, kedvenc témái a természet, a fény, és az emberek. Az iPhone-os fotózást egész korán, még 2010-ben kezdte egy 4-essel. Kedvenc appja a ProCamera, a szűrőkhöz pedig VSCO-t használ, de a szerkesztéshez a Snapseedet és az Afterlightot is ajánlja.

 

View this post on Instagram

 

reds

A post shared by Koshi (@koshi_another_side) on

Dmitry Markov

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Дмитрий Марков | Dmitry Markov (@dcim.ru) on

A kelet-oroszországi Pushkinóban felnőtt Dmitry Markov egy moszkvai lap újságírója, de emellett árvák gondozásával és természetesen fotózással is foglalatoskodik. Képeivel az a célja, hogy bemutassa hazájának szegény, mellőzött társadalmi rétegeit. Nyers emberábrázolásai sokszoros erővel hatnak a szépség és a gazdagság hamis hírnökeként ismert Instagram felhozatalában. Néhány figura sajnos a magyar utcákról is ismerős lehet, ennek ellenére ez az egyik legérdekesebb profil, amit a képmegosztón találni.

 

View this post on Instagram

 

Всем привет! Начал потихоньку проматывать деньги, вырученные с продаж календаря. Отправился в Елец — старинный русский город в Липецкой области. Был тут уже несколько раз, очень рекомендую. В начале центральной улицы стоит огромный Вознесенский собор, в конце — знаменитая тюрьма (с гугл-карт выглядит как черный, безжизненный кратер). Словом, всё как мы любим. P. S. Весь тираж календаря выкупили под чистую, у самого даже не осталось ни одного экземпляра. Издатель допечатал еще 50 штук, приобрести можно в магазине @sreda.photo (ссылка в профиле). Спасибо ещё раз!

A post shared by Дмитрий Марков | Dmitry Markov (@dcim.ru) on

Kevin Russ

 

View this post on Instagram

 

More from Zion

A post shared by Kevin Russ (@kevinruss) on

A kaliforniai származású Kevin Russ saját bevallása szerint egy kibukott egyetemista, aki beleszeretett a fotózásba, s napjainkban már profiként keresi kenyerét. A közösségi oldalra kizárólag iPhone-nal dolgozik, főként a természet szépségeit dokumentálva. A világ számos táján megfordult már, ám legtöbbször Észak-Amerika aranyásós történeteit megidéző kompozíciókat rögzít.

 

View this post on Instagram

 

Garnet lake, CA

A post shared by Kevin Russ (@kevinruss) on

Kim Haggstrom

 

View this post on Instagram

 

Jamison Creek – Johnsville, CA

A post shared by Kim Haggstrom (@kimhaggstrom) on

Kim Haggstrom egy oregoni lány, akiről nem sok dolog derül ki az interneten, az Instagramra viszont remek felvételeket készít. Profilja igazi vegyesvágott, az utazástól az embereken és állatokon át a beltéri fotókig minden megtalálható. Nem feltétlenül ez a legerősebb gyűjtemény a felsoroltak közül, de az iPhone-exkluzív mezőnyben mindenképpen helye van.

 

View this post on Instagram

 

Time for a hike || @poptopgo

A post shared by Kim Haggstrom (@kimhaggstrom) on

Joe

 

View this post on Instagram

 

🌾🍂🌞🧒🏻 #classicminj #shotoniphone

A post shared by Joez iPhone Only (@joez19) on

A thaiföldi Joe nagyra értékeli az anonimitást, így róla még egy vezetéknevet sem sikerült összekaparni. Instagramján az iPhone mellett alkalmanként drónt is használ, felvételei remekül visszaadják a napfényes délkelet-ázsiai ország hangulatát. Gyűjteményében egy messzire szakadt Mini is gyakori szereplő, mindenképp érdemes vetni rá egy pillantást.

 

View this post on Instagram

 

#flowerstagram #shotoniphone #thailand

A post shared by Joez iPhone Only (@joez19) on

Lori Gavalda

Lori Gavalda lelkes amatőr, aki elsősorban Franciaország és Belgium festői óvárosait örökíti meg. Szándékosan túlhúzott, meleg színekben fürdő felvételei valóságos kis mesevilágokat teremtenek, az albumról nekem a Jancsi és Juliska boszorkányának mézeskalács házikója jutott eszembe.

 

View this post on Instagram

 

S’il y a bien un style de commentaire qui me donne des boutons c’est genre 👉🏻 ‘’ Pour plus de magnifiques photos abonne toi à mon compte!!!‘’ 🤔😅 Alors avis à tous les génies du racolage 🗣 Je m’abonne a qui je veux ok? Pourquoi… mes photos à moi elles sont moches?? Instaaaaagraaaaam ton univers impitoyaaaableeee 🎵🎶🎵🤪😂. Qui a déjà eu ce genre de commentaire exaspérant? 😝😅. . . . . . . . . . . . . . . . #map_of_europe #hello_worldpics #ourplanetdaily #planetwanderlust #besteuropephotos ##travelworld_addiction #openmyworld #timeoutsociety #iwalkedthisstreet #riyets #igworldclub_cityscape #mybestcityshots #allthealleys #natgeotravel #facadelovers #coffeeshopcorners #yallerseurope #street_perfection #tourtheplanet #living_destinations #tlpicks #travel_drops_ #travel_drops #bestplacestogo #shotoniphone #kings_villages #ig_europa

A post shared by Lori ✨IPhone only✨ (@lorigavalda) on

E profilokat látva vicces belegondolni, hogy néhány éve még komoly felszerelésre volt szükség ahhoz, aminek imitálásához ma már egy telefon és néhány app is elegendő. A profik szakavatott szemükkel persze gyakran morognak emiatt, hiszen a technológia elérhetőbbé válása rengeteg kontárt is kitermelt. A mobilos fotózásnak kétségtelenül megvannak az árnyoldalai, de összességében inkább pozitív fejlemény, hogy a fejlődés által sikerült kissé demokratizálni a digitális képalkotást.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!