imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Az Intel bemutatta 10. generációs új processzorait


A tegnap bemutatott, tizedik generációs Intel Core processzorok az Ice Lake kódnevet kapták és 10 nanométeres technológiával működnek.

Az új processzorok tökéletes választást jelenthetnek vékony és könnyű notebookok gyártása során, ezáltal tökéletessé teszi őket ahhoz, hogy az elkövetkezendő belépő kategóriás 13″-es MacBook Prókban és MacBook Air modellekben is helyet kaphassanak.

A gyártó szerint a processzorok alaplapba integrálhatósága is jócskán megnőtt, így tökéletes választás lehet a széria használata ultravékony eszközök esetén az Apple számára is.

A chipekben megtalálható az Intel új 11. generációs grafikus architektúrája, mely duplázott grafikai teljesítmént garantál, valamint integrálásra került a Thunderbolt 3 és a 6-os szabványú Wi-Fi, a 802.11ax is.

A 11 újonnan bemutatott processzor (6 db U-szériás és 5 db Y-szériás) részletes specifikációját az alábbi táblázatban láthatjátok. A lista alján található Y-szériás Core i3 1000G1, 1,1 GHz-es dual core chip UHD grafikával, 4 MB cache-sel, 3,2 GHz-es maximális Turbo teljesítménnyel. A top pedig az U-szériás Core i7-1068G7 négy maggal, 8 MB cache-sel és 2,3 GHz-es alap teljesítménnyel, amit 3,6 GHz-ig lehet kimaxolni. Önmagában pedig 4,1 GHz-ig lehet kihúzatni magonként.

Ezzel egyetemben változott a processzorok elnevezésére is, hozzáadva a grafikai paramétereket is az új nevekhez.

Az első Ice Lake processzorok érkezése valamikorra a karácsonyi szezonra tehető, kíváncsian várjuk addig milyen eszközöket mutat be az Apple, adnánk egy októberi erősebb Maces Keynote-ot.

Forrás: MacRumors

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!