imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Az Intel bemutatta 8. generációs Whiskey Lake és Amber Lake processzorait


Hivatalosan is bemutatta az Intel következő generációs U- és Y-szériás processzorait. Mindkettő esélyes rá, hogy valamelyik hamarosan érkező új MacBookban kössön ki…

Tegnap délután az Intel hivatalos sajtóközlemény keretei közt lerántotta a leplet 8. generációs U-szériás és Y-szériás processzorairól is. Előbbi a Whiskey Lake fantázianevezet kapta (amelyben bizonyára sokan megfürdőznének), utóbbit Amber Lake-nak becézik. Mindkettőt vékony, könnyű, jól hordozható laptopokhoz tervezték.

Ebből pedig máris kikövetkeztethető, hogy miért lesz ez érdekes Apple szemmel. Ha igazak ugyanis Gurman friss értesülései, akkor még idén érkezhet a 12“-es Retina MacBookok új generációja, illetve egy Retinás MacBook Air utód is.

A Retina MacBookokban jelenleg az Amber Lake elődjei teljesítenek szolgálatot, így több mint valószínű, hogy az i7-8500Y, i5-8200Y és m3-8100Y számozású chipek is itt kötnek majd ki egy frissítés után. A 15W-os U-szériás Whiskey Lake i7-8565U, i5-8265U és i3-8145U számozású vasak pedig mehetnének az új Airbe (feltéve, hogy egyáltalán tényleg lesz ilyen termék, én még egy kicsit szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban őszintén szólva).

Az Intel szerint az új processzorok „új magasságokba emelik a lécet kapcsolat, teljesítmény, szórakozás és produktivitás“ szempontjából is, ami minden bizonnyal így is van. Az U-szériánál az integrált Gigabites WiFi-t, az USB 3.1 Gen 2 átviteli sebességet, a beépített digitális asszisztens támogatást, a 12-ről 16-ra növekvő PCI sávokat és az Intel Thermal Velocity Boost funkciót érdemes említeni (ez utóbbi csak az i7-es chipek sajátja).

Az Y-széria ehhez képest gyorsabb WiFi és LTE képességekkel, állítólag „kétszámjegyű“ teljesítménynövekedéssel, Gen 3 PCI támogatással NVMe PCIe x4 SSD mellet, illetve energia hatékonyabb kialakítással érkezik.

Egy szó mint száz, egy tisztességes generációfrissítés, ami hozza a kötelezőket és, amit hamarosan akár új Apple gépekben is viszont láthatunk.

Forrás: MacRumors

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!