imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az Intel bemutatta az iPhone-okba szánt 5G-s modemet


2020-ra pedig akár már meg is érkezhetnek azok a készülékek, amik 5G képesek lesznek. Két évre tőlünk a következő paradigmaváltás?

Az Intel egyike azoknak a cégeknek, akik jelenleg élenjáróak az 5G-s fejlesztésekben. Az utolsó téli olimpián például már ilyen, alacsony késleltetésú hálózaton bonyolították le a közvetítéseket és a látvány elemek vezérlését. Az 5G-s hálózat előnyeiről, amit egyébként több országban is tesztelnek már a szolgáltatók (hazánkban elsőként a Magyar Telekomtól láthattunk ilyet), már több ízben is értekeztünk.

Illetve az is régóta látszik, hogy 2020-ra érkezhet meg az első olyan iPhone (vagy Apple-szemüveg?), ami már ezt az új, szuper gyors technológiát használja majd. De a verseny óriási, ráadásul az Intel 2019 végére ígéri az első széria megjelenését. Így reálisnak látszik, hogy az azt követő év szeptemberében jelenit majd be az Apple az új technológiát.

Habár a 2018-ban bemutatott iPhone XS, iPhone XS Max és iPhone XR telefonok már kizárólag Intel chipeket használnak, a Samsung, Nokia, Sony, Xiaomi , Oppo, Vivo, HTC, LG, Asus, ZTE, Sharp, Fujitsu és a OnePlus a Qualcomm megoldásaira támaszkodnak. így még ha közös fejlesztéssel is készül a nagy rivális 5G-s modemje, azt a nagy Apple kontra Qualcomm balhé után nem valószínű, hogy láthatunk majd a jövő iPhone-jaiban.

Ezek mellett a Samsung és a Huawei is kísérletezik saját fejlesztésekkel, kíváncsian várjuk milyen eredményeket érnek majd el ezek a gyártók.

Forrás: The Verge

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!