imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az Intel bemutatta az új W-2200 Xeon chipeket


Elrajtotak az Intel következő generációs W-2200 Cascade Lake-X Xeon chipjei, melyek akár helyet is kaphatnának a következő szériás iMac Prókban, már ha egyáltalán az Apple tervezi a készülékek frissítését mostanában.

A vállalat (a Mac Pro érkezéséig) top gépeiben, az iMac Prókban jelenleg is Intel Xeon-W processzorok ketyegnek, de a következő szériába már kerülhetnének az újabb 2200-asok vagy valamilyen egyedi konstrukció.

Az új processzorba maximum 18 db AVX 512-es mag foglaltatik, a Turbo Boost Max technológia harmadik verziója került integrállása, immár mesterséges intelligenciával, az Intel Deep Learning Boostjával kiegészítve, ami komolyan löketet adhat majd a vizuális effektek terén.

Nem véletlen, hogy az vállalat saját bevallása szerint az új chipek 2x gyorsabban renderelnek 3 dimenziós elemeket, 97%-kal hatékonyabbak 4K videovágás közben és a játékok is 2,1-szer gyorsabban hasítanak vele.

A teljesítmény mellett egy fontos dolog is változott: a chipek árazása. Úgy tűnik, az Intelnek nem is keveset sikerült faragni a költségsorokon, hiszen az előző generációhoz képest majdnem 50%-ot engedtek az árból. Ez természetesen kihatással lehet a mindazon termékek árazására is, amibe a jövőben ez a konstrukció kerül.

Jó eséllyel találkozhatunk velük viszont az Apple iMac Pro szériájának következő darabjaiban. A legutolsó frissítés 2017-ben érkezzett ehhez a termékvonalhoz, azóta viszont síri csend honol iMac Pro vonalon. Talán egy aprócska ráncfelvarrás elférne most már, nem is olyan sokára.

Forrás: Intel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!