imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iOS 11-ben akár streamelni is lehet majd az iPhone képernyőjét


Az iOS 11 harmadik fejlesztői bétájának megjelenésével egy új kapcsoló tűnt fel a rendszer megújult Vezérlőközpontjában. Azt egyelőre nem tudni mi pontosan a célja ezzel az Apple-nek, könnyen elképzelhető, hogy third-party alkalmazásokon keresztül akár az iPhone képernyőjét is streamelhetjük majd.

A Next Web szúrta ki elsőként, hogy az iOS 11 harmadik fejlesztői bétájában a Vezérlőközpont egy szokatlan új kapcsolót rejt. A képernyőfelvételre alkalmas gombra rákoppintva, a Képernyőfelvétel gomb alatt megjelent a Közvetítés indítása gomb is, mely egy kicsit értelmetlennek tűnik, de több racionális magyarázat is van rá, hogy mi lehet az Apple célja vele.

Látszólag, egyelőre semmi. Hiszen a gomb ugyan megjelent, de funkciót még nem kapott: hiába koppintunk rá, semmi sem történik. Egyesek először arra gyanakodtak, hogy valószínűleg az AirPlay tükrözéshez lesz valami köze, de ennek nem sok értelme lenne, hiszen az AirPlay is külön kapcsolóval rendelkezik a Vezérlőközpontban, így ez a két funkció redundáns lenne.

Az könnyebben elképzelhető, hogy az iOS 11 lehetővé teszi majd, hogy közvetítést készítsünk a képernyő tartalmáról, mely előnyös lehet akár a gaming réteg és az üzleti világ számára is. Ezzel az újítással az Apple lehetővé tehetné a felhasználók számára, hogy platformtól függetlenül (ami nem éppen illik bele a cég üzletpolitikájába) lehessen valós időben megosztani a képernyő tartalmát. Habár ez a kérdés inkább a fejlesztők számára érdekesebb, akik esetleg erre épülő alkalmazásokat készíthetnének, de a funkció életmentő megoldás lehet egy-egy prezentáció során is, kikerülve az AirPlay-t. A helyes válasz hamarosan kiderül.

Forrás: The Verge

Korábbi cikkünkben összeszedtünk 17 olyan újdonságot az iOS 11-gyel kapcsolatban, amiről az Apple nem beszélt a WWDC során, ebben szó esett a képernyőfelvételi lehetőségről is, ha lemaradtál volna róla, akkor itt az alkalom, hogy bepótold. Az iOS 11 és az idei új iPhone modellek érkezésével az iSTYLE-ban most kedvezményes áron juthatsz iPhone 7, iPhone SE és iPad Pro modellekhez, ha vásárláson gondolkozol csapj le rájuk minél előbb.

 

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!