imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iOS 11-ben belehallgathatunk majd mások kedvenc számaiba


A szeptemberben megjelenő iOS 11-ben a sok újdonság mellett az Apple Music is kapni fog egy leheletnyi ráncfelvarrást. Ennek eredményeképpen megoszthatjuk majd az ismerőseinkkel, hogy éppen melyik számot hallgatjuk a lejátszási listánkról.

Mióta Mark Zuckerberg médiabirodalmának nem sikerült felfalnia a Snapchatet, azóta gyakorlatilag minden funkciója elérhető a Facebookon, a Messengeren és az Instagramon keresztül. Ez főleg a napi sztorik megosztását jelenti, ahova folyamatosan pakolhatunk ki pillanatképeket az életünkből percre és helyre pontos meghatározással együtt.

Hiába a kialakult buzgó szociális élet a közösségi médiában, az Apple csordaszellem-kovácsoló megoldásai eddig mindig csúfosan leszerepeltek. Ilyen volt a Ping és a Connect, amik annyira jelentéktelenek voltak, hogy a többség valószínűleg még csak nem is hallott róluk.

Na de most, most aztán minden másképp lesz. Az Apple Music For You szekciójába épül majd be az új okosság, amin azt látjuk majd, hogy a barátaink éppen milyen zenéket hallgatnak. Sőt, ha kíváncsiak vagyunk, akkor akár bele is nézhetünk, hogy milyen lejátszási listákat pörgetnek mostanában, illetve összekapcsolhatjuk a profilunkat új emberekkel, és még azt is megtudhatjuk, mások kiket követnek. Ez azért lesz lényeges, mert mások egyedi listáit hozzáadhatjuk a saját profilunkhoz, ha pedig módosítja az illető, akkor az nálunk is frissülni fog.

Persze azokra is gondoltak, akik szeretnék magukat megkímélni ettől a lehetőségtől (mert mondjuk sutyiban állandóan a Despacitót hallgatják), és inkább láthatatlanná tennék a zenéiket. Egyesével is elrejthetjük a számokat, illetve komplett listákat is kivehetünk a nagyközönség vizslató tekintete alól. Ez akár azonnal tönkre is vághatná az eredeti elképzelést, viszont pont az Apple Music sajátságosan béna ajánlásai és kézzel válogatott listái vihetik sikerre a projektet. Ha például rátalálok egy zenegurura, akinek hasonló az ízlése a sajátomhoz képest, akkor bedobhatom a lejátszási listáim közé, és nagyobb eséllyel futok bele új kedvencekbe. Egyébként meg fogalmam sincs, hogy az ismerőseim milyen zenéket szeretnek – így maradtam le partner hiányában a legutóbbi Foster The People koncertről, bár utólag több jelentkező is lett volna. Tehát még akár hasznos is lehet az a funkció.

Forrás: 9to5mac

Ha kíváncsi vagy hasonló tartalmakra a témában, akkor az iOS és Apple Music mappában további kapcsolódó cikkeket olvashatsz!

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!