imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iOS 11-gyel élmény a WiFi-re csatlakozás


Pár, a mindennapi használatban is szuperül hasznosítható apróságot tanult meg az iOS 11, amivel öröm lesz ismeretlen WiFi hálózatokra kapcsolódni. Mutatunk két tippet, hogy te se maradj ki a jóból!

Új internetet kötöttek be nálunk. Megkapom a jelszót. Szépen, a hagyományos módon csatlakozom vele a friss hálózatra az iPhone-nal. Majd venném elő a Macet is, hogy gyorsan bepötyögjem a kódot, mire valami hirtelen varázslat történik. Felugrik egy, az AirPods párosítási folyamatára emlékeztető kis ablak a telefonomon, és megkérdezi, hogy meg szeretném-e osztani a WiFi hálózathoz tartozó jelszót a géppel. Hoppá hoppá. Mutatom, egy ilyen ablak:

Zavartan rányomok, hogy igen, két másodperc gondolkodás, és tadaam, már csatlakozott is a Mac. Őszintén szólvak igencsak meglepett a dolog, mivel ez valahogy elkerülte a figyelmem az iOS 11 újdonságainak szemlélgetése között, de nagyon megörültem neki. Gondoljunk bele, milyen hasznos is ez. Biztos mindenkinek megvan a következő párbeszéd:

  • Te Ferikém, mi a WiFI jelszó?
  • ‘lánctalpashernyómajomhatvanhét‘, a végén a hatos számmal, de a hetes betűvel, röviden, egybeírva, a lánc-ot cz-vel írd, a negyedik “A” nagybetű, és a majom ‘j’-je elipszolonos – válaszolja Feri segítőkészen.

Ebből persze nemhogy az első, de még a második próbálkozásra sem lesz sikeres csatlakozás, indul a “hol egy toll, hol egy fecni” játék, aztán miután nagy nehezen, 10 perc után sikerül a hadművelet, megérkezik a házibuliba a következő vendég, akivel kezdődhet az egész előről. Arról nem beszélve, hogy így ki is adod a jelszavad, ami egy nagyobb társaság esetén, ahol nem feltétlen ismer mindenki mindenkit, nem biztos, hogy szerencsés. Hát még ha ugyanazt használod az online bankoláshoz, de ebbe már bele sem menjünk…

Egy szó mint száz, tök jó az iOS 11-nek ezen képessége, és a használata is nagyon egyszerű. A vendégnek csak annyit kell tenni, hogy a Beállítások WiFi menüpontban szokásos módon rányom az adott hálózatra, majd amikor a felugró ablak kérné a jelszót, csak aránylag közel kell tartani egymáshoz a már csatlakoztatott és a még nem csatlakoztatott készülékeket.

Nota bene: ez a funkció akkor is működik, ha a WiFiről az iPhone-od gondoskodik hotspot üzemmódban.

Végül egy másik apró trükk. Hála az iOS 11 másik apró funkciójának, harmadik féltől származó alkalmazások telepítése nélkül, pusztán a gyári kamera appal könnyedén beolvashatunk QR-kódokat. Ezt kihasználandó egy QR-kód generálóval (például ezzel) létrehozhatunk egy olyan kinyomtatható, kiragasztható kódot, aminek segítségével szintén egyszerűen, jelszavak diktálása nélkül csatlakozhatnak hálózatunkhoz vendégeink. Ennek ráadásul még van egy olyan járulékos előnye is, hogy nem csak iPhone-nal működik…

Forrás: Cult of Mac

Ha szeretnéd élvezni a hasonló varázslatokat, de már túl öreg a készüléked az iOS 11-hez, akkor érdemes lehet beszerezni egy újat. Annak érdekében, hogy ne fájjon annyira a művelet, leakcióztunk pár tök jó készüléket.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!