imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iOS 12 kódja elárulta, mikor jön a Face ID-s iPad


Ugyan a szeptemberi iPhone bemutatóból kimaradt, ez nem jelenti azt, hogy nem érkezik az új, Face ID-vel szerelt csoda iPad. Ráadásul már nem is kell rá sokat várni…

Miközben a hétköznapi felhasználók épp pár napja próbálgatják az új rendszert, a színfalak mögött javában zajlik az iOS 12.1 bátatesztelése, amiből sorban az ötödik érkezett meg a fejlesztőknek a minap. Ahogy az lenni szokott, pár elvetemült versenyző közülük, pedig rögtön neki is esett a kódnak, hátha talál benne valami érdekeset.

És persze talált.

Ami azt illeti, több mindent is. Az első gyanús jel a Memojik iCloud szinkronizációjára utaló kódsorok voltak. Miért is akarná bárki készülékek közt szinkronizálni személyes avatarját, hacsak nincs több olyan készüléke is, amelyik Face ID-vel rendelkezik? Feltéve, hogy elenyésző a két iPhone X vagy újabb készülékkel rendelkezők száma, viszont aránylag népes azok tábora, akiknek iPhone-juk és iPadjük is van, a funkció sokak szerint egy még be nem mutatott Face ID-s iPadre utal(hat).

Lássuk be, erre azért még nem vennénk mérget. Aztán jött a következő bizonyíték, szintén az iOS 12-nek hála, amelyben horizontális tájolású Face ID-re találtak. Mint kiderült, ez biztosan nem meglévő készülékhez tartozik, ugyanis az eltérő tájolás, eltérő elrendezésű szenzorokat követel meg (éppen ezért egész biztosan nem fogják eltanulni a trükköt a meglévő készülékek egy szoftverfrissítés után). Na és melyik az a készülék, ahol ennek lenne értelme? Hát az iPad! (És a MacBookok is egyébként.)

Egyre erősebbé vált tehát a gyanú, hogy az Apple szép lassan kezd szoftveresen is megágyazni az új készüléknek. Aztán jött a minden kétséget eloszlató bizonyíték, ismét egy kósza kódsor formájában. Nézzétek csak!

Hopp, „iPad2018Fall“. Fall, azaz ősz. Jön tehát egy iPad 2018 őszén, Face ID gyanús tulajdonságokkal. Nem kell hozzá nagy matek, hogy összerakjuk, ez az a készülék lesz, amiről Kuo és Gurman is beszél már egy ideje. Ha a hagyományos Apple ütemezést követjük, akkor az ősz minden bizonnyal egy október végi dátumot takar majd. Azt, hogy ez csöndes frissítés, vagy látványos csinnadratta lesz, nem tudni, az viszont szinte biztosra vehető mostmár, hogy lesz…

Forrás: 9to5Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!