imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iOS 12-vel két arcot is felismer majd a Face ID


A Face ID bemutatása óta él az igény, hogy az azonosítás több arcot is tudjon támogatni, így egy készülékbe többen is kényelmesen be tudnának jelentkezni. Így teljesüljön minden kívánságunk…

Amikor kiderült, hogy az Apple az iPhone X esetében teljesen átáll az ujjlenyomat-leolvasásról az arcfelismerésre elég sok kétely merült fel a felhasználókban. Mi lesz ha megnő a szakállam, mi van a napszemüveggel, mi lesz, ha másnaposan nézek a kamerába?

Ezeket a problémákat a gyakorlat szép lassan szertefoszlatta – a Face ID bizonyította létjogosultságát. Egy hátrány azonban a bemutatás óta nem változott a Touch ID-vel szemben:

A Face ID csak egyetlen arcot képes felismerni.

Nem mondom, hogy sok álmatlan éjszakát okozott volna a hiányosság, de mondjuk valóban nem hülyeség (vagy pont, hogy az – ki tudja), ha az egy háztartásban élők fel tudják oldani egymás készülékeit biometrikus azonosítással is. Lényeg a lényeg, volt egy ilyen igény a felhasználók részéről.

Úgy néz ki, hogy ha nem is teljesen célzottan, de az Apple beteljesítette a kívánalmakat. Az iOS 12-ben ugyanis a Face ID beállításai közé bekerült Alternative Appearance menüpont. A névből sejthető, hogy elsősorban nem egy plusz felhasználó hozzáadására találták ki, hanem a meglévő arcmodelljének felokosítására (gondolom sapka, napszemüveg, erős smink stb. helyzetekre).

Az első beszámolók szerint azonban az Alternative Appearance tökéletesen kihasználható még egy személy hozzáadására, stabilan működik vele a felismerés, azaz feltehetően tényleg két teljesen külön modellként kezeli a rendszer.

A többfelhasználós Face ID egyébként feltehetően terítéken van az Apple-nél, hiszen egyre több jel mutat a kávamentes, Face ID-s iPad Pro irányába. Márpedig a táblagép aztán végképp olyan eszköz, amit potenciálisan többen is használnak.

Forrás: The Verge

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!