imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az iOS 13-mal még okosabb lett az Egészség alkalmazás


Néhány éve már nem titok, hogy az egészség businessben való részvétel egyre fontosabb szerepet játszik az Apple céljai közt. Ahogy sorba jönnek az újabb és újabb operációs rendszerek, az Egészség (Health) app is egyre gyorsabb ütemben fejlődik.

Az alkalmazást a 2014-es WWDC-n mutatták be az iOS 8 keretein belül, mint az iOS egészséginformációs rendszerét. Csak úgy, mint a mindennapokban, az egészség egyre nagyobb hangsúlyt kap a technológia világában is. A Flurry Analytics számai alapján az egészség és fitnesz appok népszerűsége 2015 és 2017 között 330%-kal nőtt.

Az Egészség alkalmazás első verziójában még lényegében csak egy információs központ volt, összegyűjtve az iOS-es és Apple Watch alkalmazások adatait egészen az alvást figyelő appoktól a vízfogyasztásra ösztönzőkig. Az Egészség alkalmazással kommunikáló eszközök listája szinte végtelen: fitnesz trackerek, vérnyomásmérők, vércukormérők, szondák, digitális lázmérők, inzulin pumpák, okosmérlegek és a többi.

Az iOS 13 érkezésének idejére már egy komplett személyiedző is megbújik az alkalmazásban, amit most még szemléletesebb adatok és trendek segítenek a hatékony munkában. A jobb átláthatóság érdekében két fő fülre bontották az appot: Összegzés és Böngészés. Egyben olyan új funkciók is bekerültek az iOS 13-mal, mint a Menstruáció követése, Hallás és Fogmosás.

Összegzés és Kiemelt adatok

Amikor először nyitod meg az Egészség alkalmazást, akkor villám sebességgel átnézheted a személyes adataidat, itt semmi sem változott az iOS 12 óta. Viszont maga a design és az alkalmazás felépítése sokkal informatívabb és átláthatóbb lett (legalábbis szerintem). A most már óriásira duzzadt információ halmazt két fő részre osztották: Összegzés és Böngészés, ez váltotta fel a Ma, Egészségi adatok, Források, Orvosi azonosító füleket.

A Kedvencek és Kiemelt adatok az Összegzés fülön kiváló áttekintési lehetőséget nyújtanak, hiszen az alkalmazásban már számtalan mutató elérhető, amiből összeválogathatod a számodra legfontosabbakat. Az app részét képző interaktív grafikonok órára, napra, hétre vagy akár hónapra pontosan mutatják egyes adataid.

Az elsőre megjelenített Kedvencek szekciót pedig könnyen testre szabhatod. A Szerkesztés gomb megnyomásával szabadon adhatod hozzá az általad kiválasztott megjelenítendő értékeket. A Böngészés szekcióban pedig azokat a kategóriákat láthatod felvonultatva, melyek különböző eszközök eredményeit gyűjtik össze és elemzik ki.

Alap felállásban itt megtalálod az aktivitási mutatóidat, az új menstruációs ciklus követéséhez tartozó információkat, az alváskövetést, szívritmus értékeket és számtalan egyéb hasznos infót.

Saját profilod

A kezdőképernyő jobb felső sarkában található monogrammodra (vagy fotódra) kattintva léphetsz be a saját profilodra, ahol már láthatod a megadott egészségügyi adataidat, azonosítódat és az adatvédelmi beállításaid. Ugyanitt került kilistázásra a csatlakoztatott eszközök és alkalmazások listája, ami azokat az adatforrásokat sorolja fel, melyekből információkat gyűjt rólad az Egészség alkalmazás.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!