imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iOS 9-ben PDF-eket is készíthetünk


Az iOS 9 már a második fejlesztői bétánál tart, de eddig nem igazán volt benne a beharangozott új funkciókon kívül komolyabb változtatás. Most viszont a SixColors újságírói észrevettek egy olyan funkciót, ami eddig még nem volt jelen az iOS-ben. Az új PDF mentése iBooks-ba funkció segítségével egyszerűen menthetünk képeket, weboldalakat, jegyzeteket illetve bármi olyat, aminél rendelkezésre áll a megosztás gomb.

Az OS X-ben már régóta van lehetőség PDF formátumban elmenteni a dolgokat. Ahelyett, hogy ki kéne nyomtatnunk az összes dokumentumot, amire szükségünk van, egyszerűen elmenthetjük és bármikor megtekintetjük őket. Most ugyanezt a lehetőséget hozták el nekünk a fejlesztők az iOS rendszerébe is, és ráadásul remekül oldották meg. Mivel a Megosztás panelra került a funkció, ezért nem csak a gyári alkalmazásokban, hanem minden olyan helyen elérhetjük, ahol arra szükség lehet. Gondolok itt például arra, hogy egy harmadik féltől származó szövegszerkesztőben (például a Microsoft Office Wordben) képesek lennénk PDF-ben is elmenteni egy szöveges fájlt, amennyiben persze az app fejlesztői biztosítják a lehetőséget. De ez igaz az összes képszerkesztőre, táblázatkezelőre és még sorolhatnám.

ios-9-safari-save-pdf

Gondoljunk bele abba, hogy el szeretnénk készíteni egy receptet kempingezés közben, és tegyük fel, hogy a kemping területén nincs wi-fi. Ilyenkor Safariban kikeressük a receptet még otthon indulás előtt, és egy kattintással lementjük az iBooks-ba. Az iBooks alkalmazásban pedig akár offline is elérjük majd a dokumentumot. Akkor is hiánypótló funkció lehet ha át szeretnénk küldeni egy hosszabb jegyzetet valakinek, de úgy, hogy meg tudja majd nyitni, bármilyen eszközzel is rendelkezzen. Ugyanis az iBooks-ból egyszerűen meg tudjuk osztani a PDF fájlt akár e-mailben, akár üzenetben, akár úgy, hogy feltöltjük egy felhőbe (mint például a Dropbox).

iOS 9 videó

Ez a funkció természetesen minden iOS-t futtató eszközön elérhető lesz. Ez azért jó, mert én egy ehhez hasonló funkciót kicsit hiányoltam. Az is igaz, hogy rengeteg egyéb módszer van jelenleg is már az iOS-ben, az ilyen kaliberű problémák megoldására, de sokkal egyszerűbb lesz egy érintéssel elérni ezt a funkciót.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!