imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Az Apple bemutatta az

iPhone 11, 11 Pro és 11 Max készülékeket!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iOS-eszközök 40%-án az iOS 8.4 fut


Az Apple időről-időre megosztja a fejlesztőkkel a különböző iOS-verziók elterjedtségi adatait, ezzel tájékoztatva őket arról, hogy mely verziókat érdemes támogatniuk az alkalmazásaikkal. A legutóbbi adatokat június 22-én hozták nyilvánosságra, ez alapján az aktív iPhone-ok, iPadek és iPod touch-ok 84%-án fut az iOS 8 valamelyik változata.

Az iOS 8 terjedése elég lassú volt a korábbi verziókhoz – főleg az iOS 7-hez – képest. Ennek a pontos okait valószínűleg nem fogjuk megtudni, de feltételezhető, hogy több tényező együttállása vezetett ide: például szokatlanul sok helyet igényelt az új verzió telepítése, ami a 8 GB-os kapacitású készülékek tulajdonosainak okozott problémát, illetve nem voltak olyan látványos változások mint az eggyel korábbi iOS-ben, amiben radikálisan átalakult az évek óta jóformán változatlan kezelőfelület.

Az iOS-verziók eloszlása elterjedtség szerint. | Adatok forrása: Mixpanel
Az iOS-verziók eloszlása elterjedtség szerint. | Adatok forrása: Mixpanel

Az Apple Music megjelenése után azonban érdekes lehet megnézni, hogy hogyan áll az iOS 8.4 elterjedtsége, vagyis azé az iOS-verzióé, amiben már használható az Apple új zenei szolgáltatása. A Mixpanel folyamatosan szolgáltat saját felmérésekből származó adatokat, az ő számaik alapján pedig jelenleg 41,35%-on áll a legfrissebb iOS. Ami egyáltalán nem rossz arány egy alverzió esetén egy héttel a megjelenés után, sőt. Ebből az látszik, hogy az Apple Music körüli felhajtás, valamint a marketinggépezet zakatolása megtette a hatását, és az emberek szépen nekiestek a letöltésnek.

Az iOS 8.4 elterjedése a többi iOS-verzióhoz képest. | Adatok forrása: Mixpanel
Az iOS 8.4 elterjedése a többi iOS-verzióhoz képest. | Adatok forrása: Mixpanel

Ilyen alkalmakkor meg szoktuk nézni, hogy mi a helyzet az iMagazin olvasótábora esetében. Mivel minket elsősorban olyanok olvasnak, akik az átlagnál fogékonyabbak az Apple-lel kapcsolatos újdonságok és hírek iránt, nem meglepő módon most is a globális átlagnál nagyobb arányban frissítettetek az új verziókra. Az iOS 8.4 részesedése az iOS-ről érkező látogatók esetében nálunk pillanatnyilag 70,73%, az iOS 8 összes alverziója pedig 93,56%-ot tesz ki. Elsőre érdekes lehet hogy ez alacsonyabb érték, mint legutóbb, az ok azonban a következő: az iOS 9 első bétájára is sokan rákattantak – annak ellenére, hogy nekik egyelőre le kell mondaniuk az Apple Music-ról –, arányuk 1,87%. Ez azért is szép eredmény, mert iOS 7-et a látogatók kereken 4%-a használ, a régebbi verziók aránya pedig mindössze 0,57%.

iOS-részesedések
iOS-részesedések az Apple legfrissebb adatai alapján és az iMagazin olvasótáborában.

Forrás: 9to5Mac.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!