imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Itt az új MacBook Pro 16" 2019

Mi pedig leteszteltük

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iOS sötét oldala


Frissítette az Apple a fejlesztők számára szánt felhasználói felület dizájnnal kapcsolatos útmutatóját, amiben többek között új sablonok és leírások találhatóak az iOS 10.3-ra vonatkozóan. Ami igazán izgalmas, hogy az alábbi képekből az is kiderül, hogy hamarosan megjelenhet a “sötét” mód az iPhone-okban.

Önmagában az nem lenne nagy hír, hogy a fejlesztők kaptak valami pluszt, amitől megint eggyel könnyebb lett a munkájuk. Merthogy a dizájnerek számára új Photoshop és Sketch sablonokat váltak elérhetővé, de azért történt már ilyen korábban is. Aztán Tara Mann posztolta ki Twitterre, hogy a csomag telis-tele van a kezelősávok sötétített változatával. Aki nem tudja elképzelni, hogy hogyan is nézne ki egy csinos kis sötét mód, az nyissa meg az Óra alkalmazást.

Érkezik a sötét vagy éjszakai mód az iPhone-okra

És pontosan azért van rá szükség, amiért ebbe az appba is bekerült. Ha lassan valóban megérkezik ez a lehetőség, akkor többé nem fogja kisütni a szemünket a telefonunk az éjszaka közepén, illetve másokat sem zavarunk meg, ha egy pillanatra rá kell néznünk egy mozizás vagy színház alkalmával.

Legutóbb Sonny Dickson tette közzé szintén a Twitteren, hogy legjobb tudomása szerint januárban érkezik az iOS 10.3-as béta, ami már tartalmazni fog egy úgynevezett “mozi” üzemmódot. Ennek fele se tréfa, állítólag egy popcorn ikon kap majd helyet az alulról elővarázsolható kapcsolók között. Ha valóban így nevezné el az Apple, akkor ezen valószínűleg ugyanannyit gondolkodtak, mint az Apple TV alkalmazásán, amit TV-re sikerült elkeresztelni.

popcorn mód az iOS-ben
*A kép csak illusztráció

A sztorit továbbgörgetve már nem mozi üzemmódként ír az új funkcióról a techsajtó, simán csak “dark”, azaz “sötét” módról szólnak a hírek. De most már tényleg, nagyon-nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy ezt az aprócska, ám annál fontosabb kényelmi funkciót megkapjuk mi iPhone-osok is. Azt nem tudom, hogy ennek technikailag mi akadálya volt eddig vagy van-e bármi köze ahhoz, hogy a jövőben OLED kijelző kerülhet az iPhone-okba, de már épp itt van ennek is az ideje.

iOS 10 sötét mód

Az elnevezése még kérdéses, én biztosan nem mozi vagy sötét módnak nevezném, ha rajtam múlna. Valamilyen egyszerű és értelmes elnevezést adnék neki, mint “éjszakai” mód. Ez lenne a legtalálóbb, így viszont valamelyest ütközne a Night Shift elnevezéssel, amivel ugye elalvás előtt egy speciális színtónust beállítva kímélhetjük a szemünket. De sajnos nem vagyok Tim Cook sem Johny Ive, hogy megmondjam a tuti. Szóval az lesz a neve, ami lesz, de legalább jó kis funkció lesz. Mi már nagyon várjuk.

Forrás: 9to5mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!