imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iOS11-ben a Health app is rengeteget okosodott


Ahogy az Apple egyre nagyobb hangsúlyt fektet az egészségre, úgy fejlődik folyamatosan az egészségügyi adatainkat, testmozgásunkat mozgásunkat rögzítő Egészség alkalmazás. Ez az app az iOS 11-ben és a watchOS 4-ben sok új képességre tett szert, amelyek közül néhányat már nagyon vártunk.

iCloud szinkronizáció

Kezdjük is a legfontosabbal: végre szinkronizálhatjuk az alkalmazás adatait az iClouddal. Igazából teljes rejtély számomra, hogy eddig erre miért nem volt lehetőség, de a lényeg, hogy mostantól lesz. Elég könnyen érthető, miért is fontos ez. Eddig ugyanis hiába mérted akkurátusan mondjuk másfél éven keresztül a testmozgásodat az Apple Watch-csal, ha új iPhone-t vettél és azt nem biztonsági mentésből állítottad vissza, akkor ezek az információk elvesztek. Az iOS 11-től kezdve nem fognak…

Cukorbetegség kezelése

Több cikkünkben is írtunk róla, hogy mennyire jó és hasznos lenne, ha a jövő Apple Watch-a képes lenne mérni a felhasználók vércukorszintjét, amivel rengeteg diabéteszben szenvedő beteg életminőségét javíthatnák. A lehetséges hardveres újítás mellé természetesen szoftveres fejlesztésekre is szükség van, ezek érkeztek meg most.

Először is az Apple Watch 2 a CoreBluetooth-nak köszönhetően támogatni fogja az alacsony energiaigényű Bluetooth kiegészítők közvetlen csatlakoztatását az órához. Ez megnyitja a lehetőséget többek között a külső vércukorszintmérő eszközök kapcsolódásához is. Ezen kívül bekerült pár, a cukorbetegséghez kapcsolódó mérési lehetőség is, mint például az étkezési idő és vércukorszint, vagy az inzulinbevitel figyelemmel kísérése.

Új tevékenységek

Nem maradtunk új mozgástípusok nélkül sem. A fejlesztők a watchOS 4-re már fejleszthetnek appokat Tai Chi-hez vagy az úgynevezett Mixed Cardio tevékenységekhez, ez utóbbi inkább valamiféle gyűjtőkategória lehet. Ellenben a Hand Cycling annál specifikusabb dolog, ami magyarul a fekvőkerékpározást takarja; a lényeg, hogy a kézzel biciklizés sportágának szerelmesei sem maradnak a jövőben pontos fitneszadatok nélkül. Éljen!

Új méresek, fejlesztések

Mostantól nyomon követhetjük majd, hogy mennyi a maximális oxigén felvételünk (VO2 max), azaz hogy mennyi a testünk által maximálisan felvehető és szállítható oxigén mennyisége. Ez például az állóképesség javításakor lehet fontos, és ha minden igaz, olyan adat, amit az Apple Watch képes lesz megközelítő pontossággal magától is mérni. Hasonlóan új mérőszám a derékbőség is, aminek köszönhetően szép ábrákon kísérhetjük majd végig, mennyivel vitte lejjebb az úszógumit a rendszeres edzés.

A fentieken kívül a már meglévő funkciók is okosodtak. Az Apple Watch képes lesz megbecsülni például úszás közben a hosszokat, nem kell kézzel elindítani/megállítani az edzést egy-egy szusszanásnyi idő közben. Továbbá a külső fejlesztők mostantól hozzáférnek a Water Lock nevű funkcióhoz is, ami letiltja az érintésvezérlést úszás közben, így a vízben csapkodva nem tudunk majd félrenyomni az órán, valamint a Pause/Resume API-nak köszönhetően a nem gyári appok is egyszerűbben állíthatják meg/indíthatják el az edzéseket az oldalsó gombok segítségével.

Nagy vonalakban ezek lettek a Health app új képességei, de nem zárható ki az sem, hogy a szeptemberi publikus kiadásra a fenti lista további funkciókkal bővül. Addig is nézd meg, milyen további változásokat hoz majd a watchOS 4.

Forrás: 9to5mac

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!