imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iPad-billentyűzet mozgatása


Az iPadek billentyűzete sokféleképpen transzformálható. Kettéosztható, használhatjuk a teljes felületét tapipadnak vagy akár elmozgathatjuk annak helyzetét is. Lássuk hol találjuk ezt a funkciót.

Az iPad rengeteg egyedi gesztussal és dedikált funkció gombbal rendelkezik. Ezért, aki először veszi a kezébe, rendszerint azt gondolja, hogy egy nagyméretű iPhone-nal van dolga. Ez részben igaz, viszont a táblagép sajátos vezérléseit érdemes elsajátítani, mivel ez nagyban megkönnyíti a használatát.

Ilyen a mozgatható billentyűzet is, amit a gyári kiosztáson érhetünk el. A jobb alsó sarokban található billentyűzet gombra koppintva minimalizálhatjuk azt, míg ha hosszan nyomjuk meg, egyéb opciók is a rendelkezésünkre állnak. Így érhetjük el a a billentyűzet felosztása és mozgatása funkciót. Utóbbi praktikus, ha éppen olyan pozícióban tartjuk az iPadet, hogy a billentyűzet gyári orientációja nem esik kézre.

Ezzel az opcióval vertikálisan a nekünk tetsző helyre húzhatjuk. Ekkor a képernyő alja sem marad üres terület, az iPad egyszerűen kettéosztja azt. Így a lap ott folytatódik, ahol felül abbamaradt. A mozgatás funkciót bármilyen alkalmazásban használhatjuk.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!