imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iPad segített a rákos nagypapának a felépülésben


A legjobb reklám az, amit nem te készítesz, de rólad szól. Bár az Apple-nek profi marketinggépezete van, maguk a felhasználók is gyakran reklámozzák a céget, önként és boldogan. Persze egészen más volt a célja annak az amerikai felhasználónak, aki e-mailben köszönte meg Tim Cooknak, hogy hála az iPadnek, a nagyapja könnyebben tudta leküzdeni a rák utóhatásait. Egy megvalósult Apple reklám, az Élet rendezésében, Csodaországból.

Ezzel természetesen egyáltalán nem a nagypapa szerencsés gyógyulásán gúnyolódunk, sőt, azzal is érdemes tisztába kerülni, hogy a levelezést nem az Apple hozta nyilvánosságra, hanem az unoka, akit annyira lenyűgözött az, hogy Tim Cook válaszolt a levelére, hogy három részletben (egy, kettő, három) elérhetővé tette a levelezést.

Levelének elején az unoka leszögezi, hogy amúgy nem szokása vállalatvezetőkkel levelezni, de köszönetet szeretett volna mondani, hogy ilyen jó termékeket készítenek. Nagyapjánál, aki egykor az amerikai haditengerészetnél szolgált, majd lelkész és vállalkozó lett, húgyhólyagrákot diagnosztizáltak, és megműtötték. Az unoka, aki persze bálványozta nagyapját, elkeseredve vette tudomásul, hogy a műtét után nagyapja fájdalomban élt, és annyira legyengült, hogy még a kihajtható telefonját is képtelen volt használni, a számítógépekhez pedig nem értett. Az egyébként Apple-felhasználó unoka épp a helyi bevásárlóközpontban sétált, amikor jött a semmiből az ötlet, hogy vegyen egy iPad Airt legyengült nagyapjának. Az ajándékot karácsonykor adta át az egykori nagybetegnek, aki elsírta magát örömében. Az unoka ott maradt vele, beállították a nagypapa Apple ID-ját, megmutatta neki az alapokat, hogyan kell böngészni, alkalmazásokat telepíteni, és hogyan tudja tartani a kapcsolatot a gyermekeivel és az unokáival. Ezek kimerítették a nagypapát, aki aludt egy pár órát, majd mire az unoka újra visszatért, hogy folytassák a tanulást, azt látta, hogy magától feltelepítette a pasziánszt és más kedvenc játékait. Az unoka bevallása szerint az iPad óriási segítséget nyújtott abban, hogy elvonja a figyelmét a fájdalomról, és hogy értelmesen töltse el az idejét. Feltelepítette a Bibliát az iPadre, FaceTime-ozott az orvosával, karácsony után pedig a technológiától ódzkodó nagymamát kezdte el megtanítani az iPad használatára.

elderly-people-ipad

A történet szerint az iPad segített abban, hogy gyorsan felépüljön, és újra önmaga legyen, és nem kellett sokat várni, hogy régi telefonját egy iPhone 6-ra cserélje, amit az unokájának azzal indokolt, hogy hála az iPadnek már előre tudta, hogy hogyan kell azt használni. A nagypapa azóta teljesen felépült, és természetesen továbbra elégedett Apple-felhasználó. Tudjuk, hogy Tim Cook szokta olvasni a neki küldött leveleket (tcook@apple.com), azonban erre most – igaz, röviden, de – válaszolt is:

Köszönjük a megjegyzésed és a támogatásod!

Boldog vagyok, hogy a nagypapád életének a részesei lehetünk!

Tim

A történet boldog lezárásaként szögezzük le, hogy a technológia valóban csökkentheti az idősek elszigeteltségét, ezért ne féltsétek a szüleiteket/nagyszüleiteket ezektől az eszközöktől, elég, ha egyszer rákapnak.

Forrás: Apple Insider

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!