imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iPad új töltésfelügyeleti funkciója


Az Apple tanulva az iPhone 6 és 6s modellek aksielöregedési problémájából új megoldást eszközölt az iPad felhasználóknak, hogy minél lassabban roncsolódjon a Li-ion akkumulátorok szerkezete. Nézzük, hogyan működik!

Nemrégiben megjelent a várva várt iOS 11.3, amely már tartalmazza az Akkumulátor állapota funkciót. Ezzel lehetőségünk van szabályozni, hogy a telefon az esetlegesen elöregedett akkumulátor miatt visszavegye inkább a teljesítményt a konzisztens működés érdekében, vagy pedig változatlan órajelen működtesse a CPU-t nem törődve az aksi állapotával.

Ahogy az Apple a rendszerben is feltűnteti, ez jelenleg egy béta állapotban lévő funkció, sokan jelezték is, hogy frissen cserélt alkatrészek esetén is irreális elhasználtsági adatot mért a rendszer. Ezen kívül az iPadeknél is eszközöltek változásokat, ebben az esetben viszont nem a teljesítményt szabályozhatjuk, hanem az aksi öregedését.

A probléma gyökere, hogy a lítiumionos aksik nagyon nem szeretik ha nincsenek használva. Ilyen módon a 100%-os töltöttséget sem. Amire alapvetően nincs is szükség, hiszen az iPadek akár 10 órán keresztül is üzemképesek. Ugyanakkor üzleti felhasználás esetén, például egy kirakatban 0-24 töltve nagyon gyorsan képes elöregedni az akkumulátor.

Erre nyújt megoldást az iPad új töltésfelügyeleti funkciója. Míg a MacBookok esetén az Apple úgy kíméli az akkumulátortelepet, hogy a cellák között felváltva keringeti az áramot, addig az iPad új funkciója limitálja a maximális töltöttséget ezzel az opcióval. Ez lényegében annyit jelent, hogyha állandó töltöttség alatt van az eszközünk, akkor egész egyszerűen nem engedi 100%-ra tölteni, így folyamatos töltésre van szüksége az iPadnek.

Fontos megjegyezni, hogy a töltöttségjelző ezáltal nem a valós akkuszázalékot jelzi ki, hanem a limitált értéket, miközben folyamatosan a hálózaton lóg az iPad. Ha tehát valaki állandóan töltve használja az iPadjét, annak érdemes iOS 11.3-ra frissíteni, mivel ez jelentős mértékben növeli az iPad akkumulátorok üzemképességét.

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!