imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Az iPhone 11 Pro Max kijelzője a legjobb a piacon


Az idei iPhone-ok erőssége határozottan az új kamerarendszer, azon belül is leginkább az ultraszéles látószögű optika és a Night Mode a legfontosabb és leghiánypótlóbb újítások. Azonban úgy tűnik, hogy szinte mindenki elsiklott a másik jelentős fejlesztés mellett, ami nem más, mint a kijelző!

Nem csoda, hogy alapvetően a legtöbben nem figyeltek fel elsőre az új megjelenítőkre, hiszen a méretük ugyanakkora maradt, mint a tavalyi széria tagjainak, ráadásul a keynote során az Apple sem kerített nekik túl nagy feneket, pedig mint kiderült, nagyon is kellett volna! Az iPhone 11 esetében nem történt változás a kijelző tekintetében, azonban az OLED paneleknél történt egy s más.

Kezdjük azzal, hogy az Apple végleg kivezette a 3D Touch technológiát az iPhone-okból, melynek a Haptic Touch vette át a helyét. Aki előszeretettel használta az előbbit (például én is), annak elsőre kicsit furcsa lehet, de nagyon hamar megszokható az új megoldás.

Ami miatt viszont tényleg célszerű volt ezt meglépni az az, hogy így vékonyabb lett maga a hardver, és a helyére kicsit vaskosabb aksi kerülhetett. Többek között emiatt is kaptunk 4, illetve 5 órával több üzemidőt, ami kifejezetten hiánypótlónak mondható. De mi az, amiben még más lett a high-end modellek kijelzője?

A keynote-on csak csendesen és majdhogynem futólag hangzott el, hogy az idei prémium variánsok megkapják a Mac Pro monitorjából már ismert XDR technológiát, ami hatalmas előrelépés, hiszen a DisplayMate Technologies csapata a – náluk megszokott nagyon alapos – tesztelés után konkrétan a lehető legmagasabb, azaz A+ minősítést adta a kijelzőnek. Ráadásul az idei készülékek megkapták a DisplayMate legjobb okostelefonba szerelt kijelzőjének díját is. Érdemes megemlíteni, hogy tavaly az iPhone XS és XS Max esetében is ugyanígy vélekedtek.

Az egyik legjelentősebb javulást a fényerő tekintetében érte el az új kijelző, melynek értéke a tavalyi 660 nitet erősen túlszárnyalva egészen 770 nitig felkúszott, valamint a visszatükröződésen is javítottak egy leheletnyit, immáron a 4,7% helyett, csak 4,5%-ról beszélhetünk. A színek még inkább valósághűek, valamint ezek és a kontraszt torzulása még kisebb mértékű, mint eddig. Ezen fejlesztéseknek hála a kijelző még inkább olvasható, a képi tartalmak még szebbek, és erős napsütésben is sokkal használhatóbb az új generáció.

Sokkal mélyebben a hétköznapi felhasználóknak nem is érdemes belemenni a részletes adatokba, elég csak annyit tudni, hogy az iPhone 11 Pro és Pro Max tulajdonosok jogosan veregethetik meg saját vállukat, hiszen – ahogyan a tesztből kiderült – az okostelefon piacon egy ideig biztosan a legjobb megjelenítőt nézegethetik majd nap mint nap.

Akit viszont érdekel a téma, annak mindenképpen javasoljuk, hogy látogasson el a DisplayMate oldalára, és olvassa el a tesztet. Ahogyan az utóbbi években is kiderült, a cég valóban igyekszik a legpártatlanabb és tudományos oldalról vizsgálni a készülékeket, és minél inkább egzakt maradni.

Amennyiben még nem láttad élőben az idei iPhone-okat, és a saját szemeddel győződnél meg a teszt eredményeiről, akkor bármelyik iSTYLE üzletben kipróbálhatod, és ha tetszik, akár meg is vásárolhatod!

Forrás: DisplayMate, MacRumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!