imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Az iPhone 11 Pro Max maga mögé utasítja a konkurenseket üzemidőben


Az idei csendes frissítés a kamerákon kívül sokak szerint nagyon minimalista volt, azonban vannak nagyon kellemes és hiánypótló újdonságok, amiket nem hangsúlyoztak ki eléggé a keynote-on. Ilyen a jócskán megnőtt üzemidő is, ami még durvább, mint gondoltuk!

Furcsa egy keynote volt az idei. Teljes mértékben az iPhone-ok kameráira volt kihegyezve minden, rengeteg előzetesen pletykált funkciót meg sem kaptunk, sokan csalódottan könyvelték el magukban az eseményt. Tettek ugyan említést néhány olyan dologra, amikben várható volt a fejlődés, de nem emelték ki őket annyira, mint kellett volna. Ilyenek például az új, XDR technológiával ellátott OLED kijelzők is, melyek úgy tűnik, hogy jelenleg a legjobbnak bizonyulnak a piacon. De mi újság az aksik terén?

Az iPhone-okat az utóbbi időben elég sok kritika érte az üzemidő tekintetében. Habár a tavalyi iPhone XR kifejezetten akkubajnoknak számított, a többi modell nem igazán remekelt a konkurensekhez mérten. Idén viszont a bejelentés szerint az olcsóbb kivitel nagyjából 1 órával, a high-end modellek pedig 4 illetve 5 órával több üzemidőt kaptak az előző szériához képest, amely papíron szép növekedés, azonban gyakorlatban még nem láttuk, hogy valójában mekkora pluszt is jelent.

Az Apple fanok által jól ismert Mrwhosetheboss nevű YouTube csatorna igyekezett utánajárni, hogy piaci viszonylatban egészen pontosan mit is jelent az idei fejlődés. Elszórakozott néhány órát az idei iPhone modellekkel, egy Huawei Mate 30 Próval és egy Samsung Galaxy Note 10+ készülékkel, azonos alkalmazásokat futtatva, hogy a végén megtudjuk, hogy melyik bírja a legjobban. Mondanunk sem kell, elsőre nem erre az eredményre számítottunk!

Többek között azért sem, mert azt gondolhattuk, hogy a megnövekedett aksikkal a három modell körülbelül azonos üzemidőt tud majd nyújtani, pont egy órával többet, mint annak idején az iPhone XR, ami igen magasra tette a lécet. A másik ok pedig az, hogy az Androidos versenytársak jóval nagyobb teleppel rendelkeznek, mint az almás készülékek. Azonban a helyzet az, hogy aki már előre dörzsölte a tenyerét, annak van egy rossz hírünk!

A mezőny kifejezetten erősnek bizonyult, hiszen először az iPhone 11 adta meg magát, 5 óra 2 perc után. Annak ellenére, hogy ez első ránézésre kevésnek tűnik, hozzá kell tennünk, hogy ez az idő is igencsak szép teljesítmény, ráadásul mentségére szolgáljon, hogy ez a készülék rendelkezik az egyik legkisebb aksival az összes közül. Ezek után igen nagy ugrás következik, a negyedik helyen a Samsung Galaxy Note 10+ futott be a maga 6 óra 31 percével.

Jöjjenek hát a dobogósok! Az iPhone 11 Pro már egy hangyányival tovább bírta, mint a Note 10+, mindössze 6 óra 42 percig, ezek után pedig újra nagy szakadék következik. A teszt legizgalmasabb része tagadhatatlanul a két versenyben maradt modell, a Huawei Mate 30 Pro és az iPhone 11 Pro Max párbaja volt, amik szinte végig nagyon fej fej mellett veszítették a százalékokat, a végén viszont kicsit kinyílt az olló, és tisztázódott a helyzet.

Az eredményre pedig már a címet olvasva is rájöhettetek. Igen, az iPhone 11 Pro Max valóban jobbnak bizonyult a Huawei zászlóshajójánál, 19 percet ráverve annak igen becsületre méltó 8 óra 13 perces szintidejére. Az eredmény azért is figyelemre méltó, mert a Huawei modellnek 13-14 százalékkal nagyobb kapacitású aksi van a házában, mint az új Apple üdvöskének.

Ti mire számítottatok? Hasonló eredményre, vagy arra, hogy az iPhone-ok alulmaradnak?

Forrás: 9to5Mac

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!