imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iPhone 6 pörgeti a kiskereskedelmet Ausztráliában


Érdekes adatokat és következtetéseket tett közzé az Ausztrál Statisztikai Hivatal (Australian Bureau of Statistics): szerintük a kiskereskedelmi bevételek terén tapasztalható szeptemberi növekedés az iPhone 6-értékesítés megkezdésének tudható be.

A hivatal szerint az iPhone 6 váratlan növekedést hozott a kereskedelmi forgalomban. A kiskereskedelmi bevételek 1,2%-ot nőttek szeptemberben, ami jelentősen magasabb érték, mint az augusztusban tapasztalt 0,1%, illetve Reuters által várt 0,4%-os előrejelzés.

Elsősorban a háztartási cikkek terén tapasztalható 4,1%-os növekedés járult hozzá az eredményekhez, ezen belül is az elektronikai eszközök, melyek forgalma 9,2%-ot emelkedett. Az Australian Bureau of Statistics ezt írta az általuk kiadott sajtóközleményben:

Az eredményeket a hónap közepén megjelenő iPhone 6 befolyásolta. Az elektronikai cikkek terén bekövetkező növekedés felelős az összességében 1,2%-os forgalomnövekedés nagyjából feléért. […] Noha úgy tűnik, a számok egy konkrét termékhez köthető egyszeri fellendülést tartalmaznak az elmúlt hónapban, a szeptemberi adatok ettől függetlenül is felülmúlják a várakozásokat.

Kép forrása: Ingenieur.de.
Kép forrása: Ingenieur.de.

Az iPhone egyébként nem csak az ausztrál gazdaságra bír jótékony hatással. Még múlt héten jelent meg egy cikk a New York Timesban, mely Michael Ferolit, a JPMorgan vezető gazdasági elemzőjét idézte, aki szerint az iPhone felelős a teljes amerikai éves GDP-növekedés 0,25-0,3 százalékpontjáért:

Az iPhone-nak mérhető hatása van. Egy aprócska eszköz, mégis sokba kerül, és úgy tűnik, mintha mindenkinek lenne belőle egy. Sok kicsi pedig sokra megy.

Az iPhone az Egyesült Államokban is jelentős hatással van a kiskereskedelmi forgalom növekedésére. Feroli rámutatott, hogy szeptemberben a szórakoztató elektronikai cikkek forgalma 3,4%-ot nőtt az USA-ban, míg például a ruhaeladások 1,2%-ot csökkentek az amerikai Kereskedelmi Minisztérium adatai alapján. Feroli szerint ráadásul mivel az Apple globálisan is számtalan országban jelen van, nem csak az amerikai piacra gyakorolhatnak pozitív hatást, hanem a világ más gazdaságaira is, aminek mértékéről jelenleg nincsenek pontos információink.

Az Apple-nek azonban nem csak a kereskedelemben van egyre növekvő súlya az Egyesült Államokban. Az Apple-részvények árfolyama soha nem látott magasságokba emelkedett, és ez a növekedés az elmúlt napokban sem állt meg. Jelenleg 109,4 dolláron állnak a részvények, ami a felosztás előtti árfolyamon számolva 765,8 dollár lenne. Ez majdnem 10%-kal több, mint a korábbi abszolút rekord. Paul Hickey, a Bespoke befektetési csoport társalapítója szerint akkora súlya van az Apple részvényeinek, hogy az egész S&P 500 index növekedésének 18%-át a cég papírjai adják.

Forrás: ABC News, The New York Times. Borítókép: Life Voyage.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!