imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iPhone 6s a legnépszerűbb okostelefon


Az első három helyből a dobogó legfelső két fokán egyaránt egy Apple telefon szerepel a Strategy Analytics elemzőcég legfrissebb jelentése szerint.

A korábbi bizonytalanságok ellenére rendkívül kedvezően alakult az elmúlt negyedév az Apple számára. Korábban még arról számoltunk be, hogy az USA-ban a májussal záruló három hónapban a Galaxy S7 jobban fogyott, mint az iPhone 6s. A következő negyedévben pedig fordult a kocka a Kantar Worldpanel elemzőcég adatai szerint: ismét az iPhone 6s lett a legkelendőbb okostelefon az Egyesült Államokban.

Most viszont a Strategy Analytics-nak köszönhetően azt is megtudhatjuk, mi a helyzet a nemzetközi számokkal. Az eredményeket látva pedig kifejezetten elégedett lehet a cupertinói válallat: nem elég, hogy ők vezetik az eladási listát, még a második helyet is sikerült megkaparintaniuk a nagy rivális elől.

vs

Igen, ez konkrétan azt jelenti, hogy ugyan csak egy hajszállal, de még a közel két éves iPhone 6 is jobban fogyott, mint a Galaxy S7 edge. Míg előbbi a maga 8,5 milliós példányszámával a piac 2,5%-át viszi, addig utóbbi csak 2,4%-on áll 8,3 millió eladott készülékkel.

Neil Mawston, Strategy Analytics ügyvezető igazgatója közleményben fejtette ki az iPhone 6s sikerének lehetséges okait:

Becsléseink szerint a második negyedévben közel 14,2 millió iPhone 6s került a kereskedelembe, ezzel lefedve a nemzetközi okostelefonpiac 4%-át. Az Apple készüléke jelenleg a világ legnépszerűbb telefonja. Ennek feltételezett oka a vonzó dizájn mellett az olyan funkciók megléte, mint a 4K felvételre is képes kamera, a nagy kijelző és a fejlett ujjlenyomat-olvasó.

6s

A nemzetközi mobiltelefonpiac általános helyzetéről pedig Linda Sui, az elemzőcég igazgatója nyilatkozott:

Az összesített nemzetközi okostelefon kereskedelem 1% növekedést mutatott az elmúlt egy évben. Míg 2015 második negyedévében 338 millió termék került forgalomba, addig 2016 azonos időszakában ez a szám elérte a 341,5 milliót. A piac ezen lassú növekedése elsősorban a jelenleg is tartó gazdasági bizonytalanságnak, a fejlett országok magas piaci lefedettségének, és a gyártók egyre kevésbé innovatív megoldásainak köszönhető.

iPhone-6s-vs-Galaxy-S7-huhh-cover

A negyedéves jelentés kedvező kilátásokkal kecsegtet az Apple számára, és ezt ők is tudják: az iPhone 7 bemutatója előtt pár nappal emeltek 10%-ot rendeléseiken fő beszállítójuktól. Ha igazuk lesz, könnyen megeshet, hogy a következő negyedévben is egy iPhone lesz a befutó…

És hogy milyen is lesz az új iPhone? Ma este kiderül, mi pedig élőben közvetítjük az eseményeket itt, az iMagazinon a USTREAM segítségével. 18:30 körül kezdünk egy kis bemelegítéssel, aztán 19:00-kor indul az igazi buli, amikor Tim Cook kilép a színpadra.

Forrás: MacRumors

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!