imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iPhone 6s vezeti a Google-keresések egyik toplistáját


A Google minden év végén készít egy összesítést, hogy az adott esztendőben melyek voltak a legnépszerűbb keresőkifejezések. 2015-ben sincs ez másképp, és a sok érdekesség mellett azt is felfedezhetjük, hogy a szórakoztató elektronika kategóriában az iPhone 6s lett az első helyezett.

Year in Search nevű összesítést minden évben összeállítja az amerikai keresőóriás, és a tavalyi eredmény után egyáltalán nem meglepő, hogy saját kategóriájában világszinten az iPhone 6s lett az első helyezett – 2014-ben az iPhone 6 nyerte el ezt a címet. A szórakoztató elektronika kategóriában az első négy helyezésből egyébként hármat zsebelt be az Apple, egyedül a Samsung Galaxy S6 férkőzött be a második helyre (tavaly itt a Galaxy S5 szerepelt). A harmadik az Apple Watch lett (tavaly a 8. helyezést sikerült megcsípnie, ami különös, hiszen akkor jelentették be), a negyedik pedig az egészen friss iPad Pro (2014-ben az iPad Air 10. lett). A teljes tízes lista így néz ki a kategóriában:

1. iPhone 6s
2. Samsung Galaxy S6
3. Apple Watch
4. iPad Pro
5. LG G4
6. Samsung Galaxy Note 5
7. Samsung Galaxy J5
8. HTC One M9
9. Nexus 6P
10. Surface Pro 4

A globális összesített top 10-be egyébként nem került technológiával kapcsolatos keresőkifejezés, ha a különböző játékokat nem soroljuk ide. A legtöbben a kómába esett amerikai kosarasra, Lamar Odomra voltak kíváncsiak a Google segítségével, a második a Charlie Hebdo lett, a harmadik pedig az Agar.io online játék. A globális összesített toplista így alakult:

1. Lamar Odom
2. Charlie Hebdo
3. Agar.io
4. Jurassic World
5. Paris
6. Furious 7
7. Fallout 4
8. Ronda Rousey
9. Caitlyn Jenner
10. American Sniper

A Google egyébként számos toplistát készít különböző kategóriák szerint, sőt, akár országokra is szűrhetünk. Ebből kiderül, hogy Magyarországon a legnépszerűbb keresőkifejezés 2015-ben az Éden Hotel volt, a második helyre a „Pixwords megoldások” került, a harmadik pedig a Való Világ 7 lett.

A kategóriák mellett különböző népszerű kérdéseket/kéréseket is összegyűjtött a Google, ezek között találhatunk olyan gyöngyszemeket, mint a „Nem akarok dolgozni” és az „Ombre hajat akarok” (4. és 5. helyezés a „Felkapott …akarok” kategóriában), vagy a „Ki halt meg a Barátok Köztben?”, ami az előkelő 8. helyet szerezte meg a „Felkapott…ki?kik?” kategóriában.

A teljes, szűrhető listát az alábbi linken nézhetitek meg, egy ideig lehet szemezgetni belőle, és akár az is kiderülhet, hogy milyen fontos trendekről vagy hírekről maradtunk le idén.

Forrás: Google via AppleInsider.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!