imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iPhone 7 lesz a világ leggyorsabb okostelefonja


Valaki fogott egy iPhone 7 készüléket és lefuttatta rajta a Geekbench teszteket. Egészen durva eredmények következnek.

Nem mintha manapság olyan sokat számítana az okostelefonok sebessége, tekintve, hogy eljutottunk már arra a pontra, amikor nem igazán vesszük észre a processzorok teljesítményének növekedését, de azért ez sem egy utolsó szempont, ha valaki készüléket vásárol. Az iPhone 7 vásárlók örülhetnek, ugyanis az ő telefonjuk lesz a leggyorsabb a világon.

Nagyjából egy hete már körbefutott egy Geekbench eredmény a neten, ezzel nem foglalkoztunk, és hamar ki is derült, hogy kamu eredményekről van szó. Most viszont érkezett egy újabb teszt, mely 99 százalék, hogy valós eredményeket mutat. Íme:

iphone7_geekbench2

Az iPhone 7 3379 pontot ért el az egymagos teszten, a kétmagos teszten 5495 pontot kapott a Geekbenchtől. Ez nagyjából 35 százalékos teljesítménynövekedést jelent az iPhone 6s-hez képest, dupla olyan gyors mint az iPhone 6, és elég magasan túlszárnyalja az iPad Pro sebességét is, amiről pedig tudjuk, hogy jelenleg a leggyorsabb iOS-t futtató termék az Apple kínálatában.

Apple-Samsung-A10-cover2

Ha ez még mindig nem lenne meggyőző, megnéztük, hogy laptoppal összemérve hol végezne az iPhone. Nos, egymagos teljesítményben a 2013-as 13 hüvelykes MacBook Pro teljesítményét hozza, többmagos teljesítménye pedig csak egy hajszállal marad el ugyanennek a Macnek a sebességétől. Tulajdonképpen egy 2,7 GHz-es i7-es Intel processzor sebességével összemérhető az iPhone 7 A10-es procija.

Természetesen azt is megnéztük, hogy mire elég ez a Geekbench eredmény összehasonlítva az Androidos vetélytársakkal. Ha összehasonlítjuk az egymagos eredményeket, láthatjuk, hogy az iPhone 7 85 százalékkal gyorsabb, mint a Galaxy S7, többmagos teljesítményben pedig egy kicsivel gyorsabb mint az S7-ben található nyolcmagos processzor, annak ellenére, hogy az A10-ben csak két mag dolgozik. Fontos persze megjegyezni, hogy az S7 korábban jelent meg, tehát kicsit idősebb technológia mint az iPhone 7-ben debütáló A10.

geekbench_iphone7

Az Apple mérnökei tehát idén is fantasztikus munkát végeztek és az A10 chip még jó ideig a leggyorsabb processzor lesz a piacon. Egymagos teljesítményben valószínűleg még jövőre sem akad majd kihívóra, márpedig a mindennapi használat során leginkább az egymagos teljesítmény számít. Kíváncsian várjuk mire fogják használni ezt az elképesztő teljesítményt.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!