imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iPhone 8 minden helyzetben felismerheti az arcunkat


A HomePod kódjából sejthető arcfelismerő rendszer, a Face ID képes lehet majd a legelőnytelenebb pozíciókból is felismerni az arcunkat. Így például az asztalról sem kell majd felemelni az iPhone 8-at ahhoz, hogy megtörténjen a biometrikus beléptetés.

Korábban beszámoltunk nektek arról, hogy egy véletlen során a szemfüles, Rambo néven ismert fejlesztő a HomePod 11.0.2-es firmware-ében kutakodva a FaceID-re utaló jeleket keresett és talált. Legalábbis az EnrollPearlID egyértelműen egy újfajta biometrikus azonosítás lehet, tekintve, hogy a jelenlegi ujjlenyomat olvasó az EnrollTouchID terminológiát használja. Ezen logika mentén továbbhaladva talált újabb érdekes kódrészleteket az iHelp BR, ami arról árulkodik, hogy akár az asztalon heverő telefon is felismerheti az arcunkat, anélkül, hogy azt kézbe kellene venni.

Erre abból következtettek, hogy a Pearl kifejezéshez (ami vélhetően az arcfelismerésre utal) több esetben is a Resting párosul, például: “AXRestingPearlUnlock”, “com.apple.accessibility.resting.pearl.unlock”, és még jó néhány változata is kiolvasható a kódsorokból. Ha hihetünk a júliusi híreknek, akkor ez igencsak egybecseng azzal, hogy az Apple a lehető leggyorsabbra és leginkább akadálymentesre tervezte a rendszert: ezzel talán teljes mértékben elhagyja majd a Touch ID-t az iPhone 8-ban.

Néhány olyan további részlet is kiolvasható a kódból, ami még inkább megerősíti a Touch ID feltételezett teljes elhagyását. Az “APPS_USING_PEARL” például arra utalhat, hogy nem csak a telefon feloldására használhatjuk majd az arc általi azonosítást, hanem olyan appoknál is, amiknél most is szükséges a Touch ID (App Store, internet bankok, Apple Pay, stb.). Vagy egy másik ilyen, a “PEARL_AUTOLOCK”, ami azonnal zárolhatja az iPhone-t, amint az illetéktelen kezébe kerül. Ezzel az Apple rendesen keresztbe húzhatná a brit fakabátok letámadós, kézből kicsavarós iPhone elkobzási módszerét is.

Forrás: Apple Insider

Egyelőre nem tudjuk elképzelni, milyen lenne az iPhone 8-at Touch ID nélkül használni, azonban előfordulhat, hogy nem is kell: sok-sok hír van arról, hogy idén a megnövekedett oldalsó gombba kap majd helyet. Az iSTYLE-ban kapható jelenlegi modellekben azonban egyelőre a hagyományos megoldás található, az iPhone 7-et és az iPhone SE-t ráadásul most kedvezményesen vásárolhatod meg.

iPhone XS akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!