imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iPhone 8 Plus kamerája a legjobb, ami valaha okostelefonba került


És ezt nem mi állítjuk, hanem legnagyobb, és leghitelesebb független okostelefonos fotózással foglalkozó szakoldal, a DxOMark. Persze az ilyen győzelmek nem tartanak sokáig, de az biztos, hogy az Apple idén is kitett magáért, ami a fotózást illeti.

Ahogy tavaly, úgy idén is az Apple aktuális üdvöskéi kerültek a DxOMark tesztjének élére. Az iPhone 8 92 pontot kapott a 100-ból, melyel az egy kamerával rendelkező okostelefonok királya lett, míg az iPhone 8 Plus 94 pontja a duplakamerás mezőnyt nyomta le teljesen. Ez utóbbihoz az oldal röviden csak annyit tesz hozzá a címben, hogy

a legjobb okostelefonos kamera, melyet valaha teszteltünk.

Nem is kommentálnánk tovább az eredményeket, íme a DxOMark két összefoglalója.

 

iPhone 8

“Az Apple iPhone 8-a rendelkezik az egyik legjobban teljesítő okostelefonos kamerával, melyet valaha teszteltünk itt a DxOMarkon. Az összesített 92 pontos eredményével megelőzte minden vetélytársát, kivéve a nagyobb és egyben drágább testvérét, az iPhone 8 Plus-t. […] Egyedül a Zoom és a Bokeh képességek tarén élvez előnyt az iPhone 8 Plus második kamerájának köszönhetően. […] Kameraképességei felülmúlják a korábbi két csúcstartó vetélytársáét, a Google Pixelét és a HTC U11-ét is.

Az Apple lenyűgöző képfeldolgozó technológiát épített a készülékbe, hogy megbirkózzon a relatív kis szenzor által rögzített képekkel is. Ez a jobb expozícióban, fejlettebb dinamikatartományban és az alacsonyabb zajmennyiségben mutatkozik meg az iPhone 7-hez képest.”

 

iPhone 8 Plus

“Az Apple iPhone 8 Plus-a rendelkezik a legjobb okostelefonos kamerával, amit valaha teszteltünk. Az összesített 94 pontos eredmény új rekordnak számít, maga mögé utasítva ezzel a Google Pixel és a HTC U11 90 pontos eredményét, csakúgy, mint a kisebbik testvér frissen elért 92 pontját. A Photo kategóriában kapott 96 pont szintén új rekordnak számít, messze felülmúlva a Pixel 90 pontját. Ami a videós teljesítményt illeti a 89 pont a legmagasabb eredményeink között van, párban van a HTC U11-gyel, de alul marad a Pixel 91 pontjával szemben. Hozzá kell tennünk ugyanakkor, hogy a Pixel már közel egy éves, így természetes, hogy az Apple friss zászlóshajója új utakat nyitott meg. […]

Összegezve az iPhone 8 Plus kiváló választás lehet közel mindenkinek, aki mobilos fényképezéssel foglalkozik. Kiemelkedően jó képminőséggel; zoommal, azoknak akik közelebb akarnak kerülni a tárgyhoz; és ágazatvezető Portré móddal rendelkezik, a művészi hajlammal rendelkezők számára. Szinte minden kategóriában csúcstartó eredményeket ért el, és úgy általában elmondható, hogy fejlett szoftvere magas dinamikatartományú jelenetek és képek rögzítését teszi lehetővé, amelyek ráadásul felismeri az arcokat.”

Kellhet ennél jobb ajánlólevél? Már csak egy kérdés maradt: vajon milyen lesz ehhez képest az iPhone X kamerája? A dolog nemcsak minket, hanem a DxOMark szakembereit is foglalkoztatja, ki is tértek rá összefoglalójukban.

Alig várjuk, hogy letesztelhessük az iPhone X-et és összehasonlíthassuk az iPhone 8 Plus-szal. Az X szélesebb apertúrája és mindkét kamerájában jelenlévő optikai képstabilizátora alapján várhatóan forradalmi eredményeket tud majd felmutatni a zoom és a portréfotók terén – tovább fokozva ezzel az iPhone-os fotózás élményét a képek és az emlékek gyűjtésének szerelmeseinél.

Forrás: DxOMark 1, 2

Nem csodáljuk ha ezek után kedvet kaptál az új készülékekhez. Mutatjuk is az utat az előrendeléshez, hogy mielőbb magad is tesztelhesd az új kamerafunkciókat. Egyben biztos lehetsz: a világ legjobb okostelefonos kamerája lapul majd a zsebedben.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!