imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iPhone 8 rászabadult az internetre


Úgy tűnik, az Apple mérnökei már javában próbálgatják a szeptemberre várható új csúcskészüléket. Olyannyira, hogy már neteznek is vele. És hát milyen oldalakat látogatnának, ha nem Apple hírportálokat, akik persze rögtön felfigyeltek az új készülékre.

Ming-Chi Kuo, a KGI elemzője már februárban elkezdte megjövendölni az iPhone 8 néven emlegetett, csupa OLED kijelzős varázstelefon specifikációit. Értesülései szerint a termék 5,8”-es megjelenítővel fog érkezni, aminek az alján egy úgynevezett „funkciósáv” kap majd helyet. Ennek képességeiről egyelőre nem tudunk semmit, még az sem biztos, hogy lesz ilyen egyáltalán. Mindenesetre Kuo szerint lesz, ami így két részre bontja a kijelzőt: magára a sávra, és egy 5,15”-es 1125 x 2436 pixeles tényleges megjelenítőre.

Részlet Kuo krónikájából.

Hogy, hogy nem, a Macrumors, Apple hírekkel foglalkozó weboldal az utóbbi időben pont ilyen felbontású készülékeket látott megjelenni a látogatottsági statisztikáiban. Pontosabban csak 375 x 812 pixeleseket, de tekintve, hogy ez minden bizonnyal csak logikai felbontás, lelkiismeret furdalás nélkül szorozhatjuk be az értékeket hárommal (@3x mód), és máris megkapjuk a Kuo által jósolt 1125 x 2436 pixelt.

Azt, hogy az ismeretlen készülék tényleg a következő csúcsmodell, és nem csak valami véletlen egybeesés, több érvvel is alátámasztható:

  • csak pár készüléket észleltek, márpedig biztosak lehetünk benne, hogy jelenleg elég keveseknek adatik meg, hogy iPhone 8-at nyomogassanak
  • ennek ellenére a Macrumors adataiban egyre következetesebben és többször bukkannak fel, ami a bemutató közeledtével nem is csoda
  • mindegyik megjelenő készüléken iOS 11 fut az analízis szerint, márpedig az iPhone 8 is tuti azzal fog érkezni
  • az IP címek egy része bizonyítottan az Apple-höz tartozik, de amelyek nem, azok is Cupertino vagy annak környékéről származnak
  • a WWDC előtt hasonló módszerekkel fedeztek fel egy 834 x 1132-as logikai felbontású ismeretlen készüléket is, ami mint kiderült, a 10,5”-is iPad Pro volt. Tehát biztosan vannak páran az Apple-nél, akik olvasnak Macrumors-t a tesztkészülékekkel.

Hogy mindebből mégis mire következtethetünk? Egyrészt arra, hogy Kuo-nak úgy tűnik, megint igaza van. Persze ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül mindenben, viszont ezek után érdemes az általa írt híreket még komolyabban venni, úgy tűnik idén (is) megbízhatóak a forrásai. Másrészt a Macrumors szerint a felbontásból sejthető, hogy az iPhone 8 körülbelül ugyanolyan széles lesz (vagy akár egy picivel vékonyabb), mint az iPhone 7, viszont valamivel magasabb.

Már csak azt kéne megtudni, hogy milyen lesz az a funkciósáv. Őszintén szólva kicsit aggódom…

Forrás: Macrumors

Az iPhone 8 bemutatása még hónapokra van, hogy addig se unatkozz, nézz rá újdonsült rövidhíres rovatunkra, a Shuffle-re.

MacBook Pro és iMac most 3 év jótállással!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!