imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Csendben frissült a MacBook választék

Nagyobb aksi, erősebb proci, True Tone kijelző

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Apple karácsonyi ajándék

Az iPhone áll a karácsonyi kívánságlisták élén


Ha népszerűségi listákról van szó az Apple nem tud hibázni. A cég ismét egy tizes lista első két helyét viszi, ráadásul úgy, hogy a konkurensek a közelében sincsenek.

Az, hogy egy igazi Apple rajongó iPhone-t kér karácsonyra nem is kérdés. De úgy néz ki, hogy ezzel a világ kevésbé hardcore fan fele is így van. Legalábbis ez derült ki egy felmérésből, amit amerikai vásárlókon végeztek. A 1 000 megkérdezett közül a legtöbben valamilyen Apple termékre vágytak a legjobban. Míg más mobilgyártó fel se jutott a 10-es listára, amin csak és kizárólag tech kütyűk szerepelnek.

Az Apple-elemző Gene Munster hétfőn a CNBC tévécsatornán osztotta meg cégének, a Piper Jaffray-nek kutatási eredményeit. A felmérést minden évben elvégzik, így némi rálátást kaphatunk az egyes termékek népszerűségének változásaira. Úgy tűnik az Apple idén is jó évet zárhat majd ebből a szempontból.

Apple népszerűség felmérés

A felmérés egyértelmű nyertese az iPhone lett, a vásárlók 7,2%-a szeretné ezt a terméket látni a fa alatt. Az eredményeket látva Tim Cook is dörzsölheti a tenyerét, hiszen tavaly csak a kitöltők 5,2%-a vágyott az Apple-mobilra, tehát kerek két százalékot ugrott a népszerűség. A második helyre a MacBook jutott, ezzel idén letaszítva az örök második Xbox-ot a dobogó harmadik fokára. A laptopot a megkérdezettek 2,1%-a szeretné magáénak tudni, ami szintén növekedés a tavaly 2%-hoz képest.

Ezzel a vásárlók vágyainak közel 10%-ának középpontjában valamilyen Apple-termék áll. Ráadásul ehhez még hozzáveendő, hogy a negyedik helyen szereplő okosórák 0,9%-ából valószínűleg jelentős rész tudhat magáénak az Apple Watch is. Ez igencsak szép eredmény ahhoz képest, hogy a top 10 egyéb termékei összesítve mindössze 4,6%-ra rúgnak. Ezek egyébként olyan slágertermékek, mint a már említett Xbox, vagy a GoPro, Playstation, Hoverboard, Fitbit és drónok.

Apple karácsonyi ajándék

Látszik tehát, hogy az olyan “botrányok”, mint az új MacBook-ok porthiánya, vagy a 3,5 milliméteres jack-csatlakozó eltávolítása az iPhone-ról csak egy nagyon kis réteget érintettek komolyan. Az átlagos felhasználót ezek a lépések egyáltalán nem rettentettek el attól, hogy Apple-terméket kérjenek maguknak.

A teljes igazsághoz azért tegyük hozzá, hogy egyrészt az elemzést egy Apple-elemző cég készítette, ami felveti a pártatlanság kérdéskörét. Másrészt bárki, aki a szakdolgozatához készített már kérdőívet tudja, hogy 1000 kitöltő egy ilyen felmérésnél igencsak soványkának számít, szóval az adatok egyáltalán nem reprezentatívak. Arról nem beszélve, hogy az amerikai elnökválasztás után erősen úgy tűnik, hogy lassan újra kell majd gondolni a kérdőíves felmérések metodikáját. Azért mi még megpróbálkozunk egy klasszikus szavazással: nektek mi lesz a fa alatt?

Forrás: 9to5mac

MacBook akár 110.000 Ft kedvezménnyel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!