imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iPhone betiltását követeli az Ericsson


Újabb csata vette kezdetetét az Apple és az Ericsson között, akik azt állítják, az Apple jogtalanul használja a hozzájuk kötődő szabadalmakat, ezért a jogsértő termékek betiltását kérik.

Azzal gyakran foglalkozunk, hogy milyen tervezők és mérnökök dolgoznak az Apple-nél, de a jogi képviselőkről ritkán esik szó, pedig bizonyára nem hétköznapi szereplőket vonultat fel az Apple ügyvédi gárdája sem, különösen így, hogy szinte minden héten érkezik hír egy új perről.

Legutóbb egy szabadalom trollal szembeni félmilliárd dollár kifizetését rendelte el a bíróság, de ez semmi ahhoz képest, amit most az Ericsson képviselői követelnek.

A stockholmi cég szerint az Apple a mobileszközök tervezésénél számos olyan szabadalmazott technológiát felhasználtak, melyeket az Ericsson helyezett oltalom alá, és mivel az Apple nem volt hajlandó fizetni a kérdéses technológiákért, kénytelenek jogi úton érvényt szerezni követeléseiknek.

Mi nem egy olyan cég vagyunk, akik többet akarnak kicsikarni, mint amennyi értéket nyújtanak

Az Ericsson álláspontját kétség kívül erősíti a tény, hogy az Apple korábban egy szerződés keretein belül hajlandó volt fizetni ezen szabadalmak használatáért, csakhogy ez a megállapodás január közepén érvényét veszítette, és azóta a két cég nem tudott megállapodni.

A kérdéses technológiák az Apple hordozható készülékeinek alapvető működésével kapcsolatosak, emiatt az Ericcson összesen hét különálló per elindítása mellett az Amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Hivatalnál (U.S. International Trade Commission) kezdeményezte az iPhone-ok és iPadek betiltását is.

Az Apple képviselői szerint alaptalanok az Ericsson követelései, és azzal vádolják a stockholmi céget, hogy alapvetően rosszindulatú, kártékony licencelési gyakorlatot folytat, így megpróbálva egy részt kiszakítani az innovatív Apple-termékekből származó bevételből. Az Apple álláspontja az, hogy nem az Ericsson által megnevezett technológiák okozzák az Apple-termékek népszerűségét, hanem attól teljesen független, az Apple fejlesztéseihez köthető szolgáltatások és működési módok.

Azt be kell ismerni, hogy az Ericsson a mobilok királya.
Azt be kell ismerni, hogy az Ericsson a mobilok királya.

Azt elképzelhetetlennek tartom, hogy az Apple készülékek forgalmazását bármilyen formában korlátozzák, akár Amerikában, akár a határokon túl, de a jelenleg elérhető információk alapján elkerülhetetlennek tűnik, hogy az Apple valamekkora kártérítést fizessen az Ericssonnak. Nem mintha nem futná rá.

Forrás: Bloomberg

 

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!