imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iPhone miatt kevesebb Galaxy S8 fog fogyni?


A méltán híres KGI elemzőcég a befektetőknek szánt tájékoztatójában szedte össze, hogy körülbelül mire lehet számítani idén a Samsungtól: kevesebb értékesített Galaxy S8-ra, összehasonlítva a Galaxy S7-tel.

Ming-Chi Kuo iPhone-nal és számokkal sosem viccelődik, főleg, mert az egyik legmenőbb piaci elemzőcég legszavahihetőbb jósa. Ő az, aki már jó előre megmondja a tutit az iPhone-okkal kapcsolatban, amik általában be is szoktak jönni. Éppen ezért egészen bolondnak mondható az, aki nem figyel egy ilyen szakember szavaira. Nos, reméljük, hogy Kuo nem bolondult meg és minden földi jót megkapunk majd az új iPhone-ban.

iphone8_concept_cover

Ám az iparági híresztelések és pletykák mellett azért akadnak sokkal reálisabb támpontok is, különösképp az eladásokat tekintve. A KGI úgy véli, mivel a Note 7 aksi incidense után újra a Galaxy S7 lett a cég fő zászlóshajója, ezért többet is értékesítettek belőle. Így körülbelül 52 millió darab fogyott ebből a telefonból; ennél valamelyest szerényebb számokat várnak az utódtól, annak ellenére, hogy jónak ígérkezik a Samsung üdvöskéje.

Emellett Kuo jegyzetei arra is kitérnek, hogy a jubileumi 10 éves iPhone modell rendesen megtolhatja majd az Apple szekerét – ha más miatt nem is, az OLED kijelző miatt biztosan. A hírek szerint a Galaxy S8 kevesebb újdonságot fog kínálni az S7-hez képest, mint amit az Apple szándékozik bemutatni az iPhone 7 után.

Úgy számítjuk, hogy a Galaxy S8 szállítmányozása körülbelül 40-45 millió tétel körül fog alakulni 2017-ben, ami egy lassabb lendületet indikál a 2016-os Galaxy S7-hez képest (ami nagyjából 52 millió tételt jelentett), melyek a következő okoknak tulajdoníthatók:

– A két összehasonlítható eladási időszak között egy hónapos különbség van.
– A Galaxy S7 volt a Samsung fő zászlóshajója a 2016-os negyedik negyedévben a Galaxy Note 7 akkumulátor-felrobbanással kapcsolatos beszüntetése után, mely magasabb eladási alapot eredményezett.
– Az OLED kijelzős iPhone nagyobb húzóerő lehet a vásárlók szempontjából, mivel a Galaxy S8 híján van az olyan szükséges előnyös attribútumoknak, amik miatt eladható lehetne (ez alól kivételt képez a teljes képernyős kialakítás).

Samsung-ad-Galaxy-S6-vs-iPhone-6-wireless-charging

Persze a KGI sem 100%-ig tévedhetetlen, ráadásul a utóbbi időszakban elég nagy volt a zűrzavar a Samsung háza táján, így az elemzők sem tudhatják meggyőző biztonsággal, hogy mire lehet számítani. A Note 7 akkumulátorproblémái, a kigyulladó gyár és a dél-koreai korrupciós botrány, amelybe a Samsung fejese is belekeveredett, mind-mind megrendíthetik a bizalmat a befektetőkben és a fogyasztókban egyaránt.

Óvatosak vagyunk a Galaxy S8-as kereslettel kapcsolatban, és úgy gondoljuk, hogy az ellátási lánchoz való hozzájárulása korlátozott lesz. Ehelyett azt ajánljuk, hogy a fókuszt az egyesült államokbeli Apple OLED kijelzős iPhone modelljének eladási kilátásaira és az ellátási láncbéli lendületére kell irányuljon.

galaxy_s8_2.jpg
Míg az új iPhone-ra minimum 6 hónapot kell még várnunk, a Galaxy S8-at március 29-én fogja leleplezni a Samsung New Yorkban. A bemutatót eredetileg a barcelonai Mobile World Congress-re tervezték, ám a minőségellenőrzés során gondok adódtak, így jobbnak látták elcsúsztatni, mintsem hogy egy újabb baklövést kövessen el a dél-koreai cég.

Forrás: 9to5mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!