imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iPhone-od már a cipődet is beköti helyetted


A Nike miután valóra váltotta sok geek álmát és létrehozta a Vissza a jövőbe II. önbefűzős cipőjét, most kijött egy szélesebb rétegnek szánt modellel, amit már a telefonoddal is irányíthatsz…

A Nike márkát nem hiszem, hogy bárkinek és be kéne mutatni, 1964-es alapítása óta mondhatni ikonikus cipőgyártóvá nőtte ki magát. Ezt az ikonikusságot például jól szemlélteti, hogy az 1990-es Vissza a jövőbe II. egyik klasszikus jelenetében egy önbefűzős Nike cipő képében realizálódott a jövő technológiáinak kvintesszenciája.

Az igazság az, hogy akkoriban ezt csak filmes trükközésekkel, alig látható föld alatt elvezetett zsinórokkal lehetett megoldani. A Nike viszont nem engedte el a koncepciót és noha majd’ 30 évvel később, de 2016-ban tényleg kiadta az önbefűzős cipőt a Nike Mag személyében.

Idáig még csak egy jópofa geek kikacsintás lenne a történet, de a gyártó szilárd elképzelése, hogy tényleg ez a jövő. Ezt bizonyítandó nem sokkal később kidobta a Nike HyperAdapt 1.0-át, ami már nem csak egy poén volt, hanem egy teljesen valós, modern sportcipő.

Ennek jött ki most az újabb, sok szempontból okosabb és nem mellesleg pedig olcsóbb változata kosarasoknak tervezve Nike Adapt BB néven. Hogy miért pont kosarasok? Mert rajtuk példázható igazán, hogy az önbefűző cipő technológiája nem csak egy látványos kocsmatrükk, hanem valós előnyöket is tartogat.

Egy játékos lábfeje egy intenzívebb meccs vagy edzés során akár fél számot is nőhet. Ennek megfelelően pedig a kezdetben jól beállított cipőt újra kell kötni, különben baromi kényelmetlen lesz. Ez pedig pont olyan macera, amit az élsportban kerülni szokás.

A Nike megvizsgált pár profi játékost (köztük Jayson Tatumot, aki persze inkább csak marketingcélokra kellett), felmérte az igényeket és kifejlesztette a cipőét. Amit nem csak gombokkal, hanem telefonos alkalmazással is lehet irányítani, így például iPhone-nal is.

Ennek azért van különösebb jelentősége, mert az alkalmazásban létrehozhatunk különböző feszességi profilokat például sétáláshoz, bemelegítéshez vagy meccshez, amiket így egy másodperc alatt bekapcsolhatunk, hajolgatás nélkül.

Persze az Adidas nem bírta ki, hogy ne dobjon be egy kis fricskát, nem sokkal a bejelentés után már Twitteren jelezték, hogy az igazán jó cipőhöz nemcsak fűző, de gombok és alkalmazás sem kell.

A Nike Adapt BB jövő hónaptól lesz megvásárolható az Egyesült Államokban, működés közben viszont már akár most éjjel 2-kor a Celtics – Raptors meccen is láthatjátok Tatum lábán.

Forrás: Cult of Mac

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!