imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iPhone volt a legnépszerűbb okostelefon a karácsonyi időszakban


Mondhatnánk úgyis, hogy vitték mint a cukrot az Apple telefonjait. Az iPhone-ok nem csak itthon voltak kelendőek az év végéhez közeledve, hanem szerte a világon. Olyannyira, hogy a 2017 negyedik negyedévében még a Samsungot is túlszárnyalták az eladások.

Bár az Apple szép pénzügyi eredményeket ért el a közelmúltban, Tim Cook cégének jelentéséből az is kiderült, hogy az iPhone eladások egy millióval elmaradtak a várttól. Ami szám szerint azt jelenti, hogy egy évvel korábban ugyanebben az időszakban 78,3 milliót adtak el, most 77,3 millió darabot. Ez a szám egy kicsit megtévesztő, hiszen idén ez a pénzügyi negyedév csak 13 hetes volt, egy héttel rövidebb a tavalyihoz képest.Ami viszont annál is meglepőbb, hogy a Strategy Analytics felmérése alapján 2018 Q1-ben (ami valójában 2017 negyedik negyedévét jelenti) az Apple produkálta a legnagyobb eladásokat, ezzel maga mögé utasítva a Samsungot, a Huaweit és az OPPO-t. A dél-koreai gyártó 74,4 milliót, míg a két kínai cég 41 és 29,5 millió készüléket adtak el. Ezzel az Apple 19,3%-os piaci részesedéssel megnyerte az év legerősebb pénzügyi időszakát.

A kimutatásból további érdekességek is kiderültek, mint például az is, hogy ebben az időszakban az iPhone-ok 796 dolláros átlagáron mentek el, ami feltételezi, hogy szép számmal fogytak a Plus és az iPhone X modellek is. Igaz, az iPhone itt gyűjtőnévként funkcionál, nem tudni pontosan, melyik típusból milyen arányban fogyott. Ám ami ennél is beszédesebb adat, hogy a történelem legnagyobb piaci hanyatlása történt a tavalyi utolsó negyedév során.

A Strategy Analytics adatai szerint tavaly körülbelül 400,2 millió készüléket adtak el a gyártók ebben az időszakban, egy évvel korábban ugyanekkor 438.7 milliót. Az őrületnek azonban nincs vége, Ming-Chi Kuo már most tudni vél néhány nagyon érdekes lépést az idén megjelenő iPhone modellekkel kapcsolatosan. Például azt, hogy érkezik az iPhone X Plus változata, ami válasz lehet az Apple-től arra, hogy Kínában jobban fogytak a Plus modellek a jelenlegi zászlóshajónál tavaly.

Kuo azt is megszellőztette, hogy az Apple idén nemcsak OLED, hanem LCD kijelzős változatban is megjelenteti a Face ID-s készüléket.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!