imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az iPhone XR volt 2019 legnépszerűbb okostelefonja


A 2018-ban bemutatott alapmodell nem csak a házon belüli vetélytársakat pipálta le, de az összes többi gyártó kínálatát is maga mögé utasította.

Az Omdia angol elemzőcég nemrég publikált jelentése alapján az embereket nem igazán zavarhatja az internet bugyraiban előszeretettel ekézett 326 ppi-s LCD-kijelző, hiszen az iPhone XR 2019-ben valósággal letarolta a piacot. Ez persze nem is csoda, hiszen az OLED-től eltekintve a XR ütős hardvert kínál kellemes üzemidővel, az Apple csúcsmodelljeihez képest barátságosabb áron.

A becslésekre épülő adatok szerint az iPhone XS-sel együtt bemutatott mobilból tavaly 46,3 millió darabot adhattak el, ami szinte pontosan a duplája a 2018-as 23,1 milliós mennyiségnek (a XR a késő őszi szállítások miatt az indulás évében csak pár hónapig volt kapható). Az Apple számára jó hír, hogy az Omdia listáján a második helyet is kényelmesen megcsípték, méghozzá az iPhone 11 37,3 millió eladott példányával.

Ha számok helytállók, akkor ez azt jelenti, hogy az aktuális alapmodell elképesztően jó indulást produkált, hiszen lepipálta még a XR remek startját is (bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a XR csak október végén került a boltokba, míg a 11 már szeptemberben kapható volt). Ami az androidos vonalat illeti, a dobogó harmadik helyére már a Samsung is feljutott a 130 dollár körüli árazású A10-el, melyet két másik Samu, az A50 és az A20 követ, előzve a jóval drágább iPhone 11 Pro Maxet, amelyből szeptembertől december végéig 17,1 millió példány talált gazdára.

A lista érdekessége még, hogy a 2017-es iPhone 8-nak is sikerült beverekednie magát a hetedik helyre, ami azért nem rossz teljesítmény a korosodó (ám még mindig erős hardverrel bíró) modelltől. Az adatokkal kapcsolatban Jusy Hong, az Omdia okostelefonos kutatásokért felelős igazgatója elmondta, hogy az Apple már 5 éve uralja a lista első és második pozícióját. A vezető arra is rámutatott, hogy ez annak tükrében különösen figyelemre méltó, hogy tavaly összességében 4,6 százalékkal kevesebb iPhone fogyott, amit ők az áremeléseknek tudnak be.

Akárhogy is legyen, mindenképp érdekes lesz látni a 2020-as összesítést, hogy miként szerepel a kíváló startot produkáló iPhone 11 az első teljes évében, illetve a XR is okozhat még meglepetéseket, hiszen továbbra is remek ajánlat. Ha pedig igazak a pletykák, és a tavasz során tényleg érkezik a jóárasított SE2/iPhone 9, akkor az Apple egy újabb népszerű modellel befolyásolhatja az erőviszonyokat.

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!