imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iPod atyja még nem tudott Apple Watch-ot vásárolni


Tony Fadell, az iPod „apukája” már megrendelt magának egy Apple Watch-ot, de még mindig csak várja, hogy az Apple leszállítsa neki.

Talán nem mindenki tudja, hogy ki az a Tony Fadell. Ő volt a ’90-es évek végén az iPod csapat élén, az ő vezetésével készült el 2001-re az első iPod, ami azóta megváltoztatta a világot, hiszen az iPodból lett az iPhone, és a ’90-es években még haldokló Apple mára a világ legnagyobb vállalatává vált.

Tony Fadell 2008-ban hagyta el az Apple-t, hivatalosan azért, hogy kicsit utazgasson és pihenjen (egyes pletykák szerint azonban Scott Forstall állt a háttérben), majd megalkotta a Nest termosztátot, és mostanra már a Google-nek dolgozik.

iPod

Azt gondolhatnánk, hogy ha egy Tony Fadell kaliberű ember Apple Watch-ot szeretne vásárolni, akkor csak megereszt egy telefont az Apple főhadiszállására, és máris küldenek neki egyet. De nem így van. Persze nem is biztos, hogy sok barátja van az Apple-nél, tekintve, hogy jóideje a Google szekerét tolja, és az sem kizárt, hogy a jövőben a Google számára tervez okosórákat.

Egy, a Financial Timesban megjelent interjúban Fadell elmondta, hogy már alig várja, hogy kipróbálhassa az Apple okosóráját.

Már megrendeltem a saját Apple Watch-omat, hogy végre kipróbálhassam, hogyan illeszkedik be az életembe, és ítéletet mondhassak felette. Sajnos eddig csak annyit látok, hogy szállításra vár az Apple Watch.

Tehát, ahogyan az átlagemberek milliói, Fadell is arra vár, hogy az Apple végre kiszállítsa az Apple Watch megrendelését. Sok jóval mi sem tudjuk biztatni, hiszen az Apple Watch továbbra is hiánycikk, és a minimum szállítási idő is egy-két hónapot jelent.

Az első iPod megjelenésekor még közel sem volt annyira ismert az Apple mint manapság. Akkoriban az első iPodból 600 000 darab fogyott el az első évben, most az Apple Watch-ból több millió darabot rendeltek az első héten, ebből is látszik talán, hogy mennyivel nagyobb kihívás az Apple-nek egy-egy új termék bevezetése. Ahogy az kiderült, a Taptic engine hibája miatt lassult le a gyártás, de Tim Cook nemrég azt nyilatkozta, hogy mostanra sikerült megoldani ezt a problémát és ismét gőzerővel pörög a gyártás.

apple-watch-sport-colors-march15-hero

Sokan kérdezik tőlünk, hogy Magyarországon mikor lesz kapható az Apple Watch. Biztos információnk, nincsen, és ha lenne is, akkor sem árulhatnánk el, de annyit elmondhatunk, hogy ebben az évben 99 százalék, hogy nem lesz itthon hivatalosan kapható az Apple Watch. A nyár folyamán további országokban indul el az Apple Watch forgalmazása, de az biztosnak látszik, hogy egyelőre csak azokra a helyekre érkezik meg, ahol Apple Store-ok is találhatók. Nem kizárt, hogy egyszer majd hozzánk is megérkezik az Apple órája, de biztosan a lista végén leszünk.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!