imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az Irányított hozzáférés használata iOS eszközökön


Az Irányított hozzáférés funkció használata talán leginkább üzleti felhasználás esetén jöhet jól, de természetesen akadnak helyzetek, amikor privát felhasználásban is szükség lehet egy-egy specifikus alkalmazás lefixálására, megelőzendő, hogy bárki elkalandozzon az eszköz tartalmát illetően.

A Kisegítő lehetőségek közt megtalálható Irányított hozzáférés opció lehetővé teszi, hogy az eszköz használatát egy kiválasztott alkalmazásra limitáld. Ez által a felhasználók számára lehetetlenné válik az alkalmazások közti váltás vagy a Kezőképernyőre való visszaugrás is.

Irányított hozzáférés engedélyezése iPhone-on és iPaden

  • A Beállítások közt válaszd a Kisegítő lehetőségek menüpontot
  • Görgess egészen a menü aljáig
  • Válaszd az Irányított hozzáférés lehetőséget
  • Húzd el a csúszkát
  • Válaszd ki a számodra megfelelő beállításokat

Face ID és Touch ID használata Irányított hozzáféréssel

Ha Face ID-t vagy Touch ID-t használsz az iPhone-od feloldásához, akkor ezt természetesen használhatod egy-egy Irányított hozzáféréses alkalom megszüntetéséhez is.

A Jelkódbeállítások résznél a “Jelkód az Irányított hozzáféréshez” kék menüpontra nyomva megadhatsz egy az alap jelkódodtól független, hatjegyű számsorozatot, ezzel aktiválva a lehetőséget. Míg a Touch ID / Face ID (készüléktől függően) csúszka elhúzásával engedélyezheted azok használatát.

Irányított hozzáférés használata

  • Indítsd el az alkalmazást, amihez szeretnél hozzáférést adni
  • Klikkelj háromszor az Oldalsó gombbal (ehhez a Kisegítő lehet. bill.parancsa csúszkának aktívnak kell lennie)
  • A képernyő kicsinyített másán bejelölheted, hogy melyik területek legyenek inaktívak (ezeket szürke részek fogják lefedni)
  • Nyomj a jobb felső sarokban az Indításra

Irányított hozzáférés kikapcsolása

Kikapcsoláshoz ugynazt a tripla klikket kell használnod, mint a bekapcsoláshoz. Az eszköz kérni fogja az általad megadott jelkódot. Csak ennek birtokában tudod módosítani az Irányított hozzáférés beállításait vagy kikapcsolni a bal felső sarokban a vége gombra nyomva.

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!