imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Gyorsan merül az iPhone-od?

Azonnal frissíts iOS 13.1.1-re!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iskolakezdésre eladott számítógépek 26,8%-a Mac


Négyből egy iskolakezdéskor eladott számítógép egy Mac – legalábbis az Egyesült Államokban. Ez derült ki az NDP Group amerikai piackutató cég legfrissebb felméréséből, mely a függetlenség napja (július 4.) és a munka napja (szeptember 1.) közötti számítógépeladásokat vizsgálta.

Az egész iparág 3%-ot nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest. Az NPD három platformra bontotta az eladott számítógépeket: Mac, Chrome OS és Windows. Az Apple részesedése 2,6 százalékponttal 26,8%-ra erősödött 2013-hoz képest, és jelentős növekedésen ment át a Chrome OS részesedése, mely így már eléri a 4,5%-ot.

A Windows a korábbi évekhez hasonlóan ismét veszített a népszerűségéből, idén az eladott PC-k 68,4%-án futott a Microsoft operációs rendszere a tavalyi 72,3%-os illetve a 2012-es 75,2%-os értékekhez képest. Az összes windowsos eszköz 13%-a volt kettő-az-egyben készülék, vagyis például Surface táblagép.

Piaci részesedések
Adatok forrása: NPD Group.

Az NPD alelnöke, Stephen Baker így kommentálta az eredményeket:

A lassú kezdés utáni agresszív árazásnak és erős kínálatnak köszönhetően jelentős mennyiségeket sikerült értékesíteni az iskolakezdési időszak végén, így a piaci szereplők számára nagyon jó év volt 2014.

Az Apple hagyományosan világszerte különleges ajánlatokkal készül az iskolakezdési időszakra. Az Egyesült Államokban idén 100 dolláros Apple Store ajándékkártyát kaptak a Macet vásárló diákok, amit az Apple Online Store-ban vagy az Apple Store-okban vásárolhatnak le.

Magyarországon is évről-évre iskolakezdési akciót hirdet az iSTYLE, idén 12% kedvezménnyel vásárolhattok MacBook Air, MacBook Pro vagy iMac számítógépeket, ehhez mindössze egy felsőoktatási diákigazolványt vagy tanári igazolványt/munkáltatói igazolást kell magatokkal hoznotok az üzletekbe, vagy feltölteni a webshopba. Az akció egyébként itthon november 9-ig tart.

Még emlékszem azokra az időkre, amikor itthon sokkal gyengébb volt az ajánlat, mint az Egyesült Államokban (főleg amikor ott ajándék iPodokat adtak a Macek mellé), viszont a 12% kedvezménnyel még a „legrosszabb” esetben is 37 490 Ft-ot spórolhattok, ami egyből több mint az amerikai kedvezmény, egy igazán durva Retina kijelzős MacBook Pro esetén pedig közel 100 000 Ft lehet a megtakarítás. Az iSTYLE iskolakezdési akciójának részleteiért kattints ide!

Forrás: iMore. Borítókép: Apple.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!