imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Szómágia

Itt a legújabb magyar iOS játék!

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az iTunes elpusztíthatatlan


Már korábban is röppentek fel olyan hírek, amik a sokak által átkozott és imádott applikáció végét jósolták. Az Apple ismét cáfol.

Először 2016-ban indult meg a találgatás, miután egy évvel korábban a vállalat bemutatta zenei szolgáltatását, az Apple Musicot. Akkor bizonytalan forrásokra hivatkozva olyan hírek kezdtek el szivárogni, hogy az Apple átkonvertálja mindenki iTunes felhasználóját Apple Music fiókká, és trükkös módon megoldja, hogy a már megvásárolt dalok bekerüljenek a lejátszási listákba.

Az Apple azonnal rávágta nagy betűkkel: NEM. És valóban nem is lett semmi a dologból.

Néhány napja azonban megint szárnyra kaptak a pletykák, amikor a Digital Music News újra megpedzette a témát, ezúttal 2019-re igérték az iTunes apokalipszist. Természetesen megint falakba ütköztek, az Apple még mindig állítja, hogy nem áll szándékában semmilyen formában terminálni eszközeiről az alkalmazást.

A streaming szolgáltatások virágkorában vajon tényleg ennyire szilárd lehet az Apple elhatározása?

Szépen lassan kezdünk megszabadulni a kötöttségektől, és ezzel természetesen újakat veszünk magunkra. A kazettagyűjteményünket felváltották a sokkal nagyobb kapacitású CD-k, majd az MP3 lejátszók és iPodok, míg végül ezek használata is feleslegessé vált az okostelefonok megjelenésével. Ugyan újabb és fejlettebb mobileszköz jelenleg nemigen áll rendelkezésünkre, a tartalomfogyasztási szokásaink mégis továbbfejlődhetnek. Mégpedig az online zenehallgatással és streaming szolgáltatások igénybevételével.

Valószínűleg mindig lesznek kivételek, amiért érdemes a saját zeneszámainkat listába szedni és eltárolni készülékeinken. Ilyen például bármilyen egyedi felvétel, koncertek, komolyzene, ami nem feltétlenül elérhető a top chartokon. És tuti, hogy akad még olyan felhasználó is köztünk, aki akkurátusan, egy sémára szereti elnevezni a fájlokat, és kifejezett negatív érzéssel tölti el, ha egy-egy rakoncátlan szám címe kilóg a sorból.

Ezen felül maga az adatforgalom lehet az, amiért okunk lehet arra, hogy ne használjuk kedvünkre bármely online zenehallgatási lehetőséget. Talán ez sem okoz már sokáig problémát, mivel egyre több mobilszolgáltató kínál korlátlan adatforgalmat és olyan csomagokat, melyek már tartalmaznak különböző ingyenes zeneszolgáltatást egészen kedvező havi konstrukcióban.

Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a legtöbb applikációban már elérhető az offline zenehallgatási lehetőség, ami azért megint csak nagy fór azok számára, akik továbbra is hadilábon állnak az iTunesszal és a kezelésével.

Jelenleg éppen valahol az átmeneti időszak közepén csücsülünk, de az út már egészen tiszta, merre is tarthatnak szokásaink az elkövetkezendő néhány évben. Abban pedig biztosak lehetünk, hogy amíg Apple az Apple, a trendek élvonalában lesznek, nyilatkozzanak jelenleg bármit is.

Forrás: 9to5Mac

Ha teljes szabadságra vágynál és ledobnád az összes láncod, akkor a Beats Studio 3 professzionális választás lehet számodra, amiből most az iSTYLE kínálatában is válogathatsz

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!