imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Adná az éjkék szín?

Kék színben érkezhet az iPhone 12 Pro

Ez a cikk több mint egy éve nem frissült. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek tükrében a tartalom mára már idejétmúlt lehet.

Az LG is nagyon szeretne iPhone kijelzőt gyártani


Olyannyira, hogy iparági források szerint hajlandó lenne akár 3,5 milliárd dollárt beledobni a projektbe. Ha ez túl nagy befektetésnek tűnne egy kétséges kimenetelű üzletbe, akkor jól gondolod, de az LG-nek van egy B terve is.

Tudjuk jól, hogy minden új iPhone-ból sok fogy. Nagyon sok. Ennek értelmében rengeteg készüléket is kell legyártani ahhoz, hogy az Apple kielégíthesse a felhasználói igényeket. Márpedig a gyártáshoz alkatrészek is kellenek, és ezek nem mindegyikét tudja előállítani magának a cupertinói vállalat házon belül, mint ahogy azt mondjuk a processzoraival megtette.

Itt jönnek a képbe a külső beszállítók, akikkel mint tudjuk, nem mindig van megelégedve a cég. Érthető módon egy ilyen beszállítón nagyon sok múlik. Ha nem tud elég alkatrészt legyártani, vagy nem megfelelő minőséget szállít le, akkor az ostor természetesen az Apple-ön fog csattani. A függőségi viszony különösen akkor kiélezett, ha történetesen nincs is más alternatíva egy-egy alkatrészre, azt csak egyetlen forrásból tudja beszerezni a vállalat.

Ilyesmi a helyzet most az OLED panelekkel is, amiket minden bizonnyal az iPhone 8-ban fogunk viszont látni. Egyedül a Samsung képes olyan minőséget és mennyiséget előállítani, amire az Apple-nek szüksége van. Ez pedig egy elég kellemetlen helyzet lehet az cupertinóiak számára, és nem csak azért, mert lényegében a legnagyobb konkurensétől kapja az alkatrészeket.

iPhone 8

Ugyanis ha mondjuk a Samu nem bírja az iramot a gyártással, akkor az Apple kénytelen lesz beletörődni, hogy az iPhone 8 gyártása is csúszni fog. Márpedig mostanában többször is előjött ennek a lehetősége. Éppen ezért biztosan örülne az Apple, ha lenne más forrása is az alkatrészeknek, hiszen így ha bármi gond adódna, akkor nem az egyetlen lábát vesztené el a cég. Nem mellesleg valószínűleg az árakat is megversenyeztethetné.

A másik oldalról meg ott vannak a beszállítói érdekek. Nyilvánvalóan hatalmas biznisz egy Apple méretű üzleti partner, akinek több százmillió darab alkatrészre van igénye. Éppen emiatt érthető az az iparági hír, miszerint az LG a tévés fókusz helyett inkább az okostelefonos OLED panelek gyártására állna át. Itt elsősorban az iPhone-ra kell gondolni. Win-win szituáció: az Apple részéről a fenti okok miatt biztosan lenne kereslet, az LG meg jól járna a gigászi igények kiszolgálása közben lehulló dollármilliókkal.

Ha minden igaz, az LG annyira komolyan gondolja elhatározását, hogy több mint 3 és fél millárd dollárt tervez befektetni a bizniszbe. De arra is van tervük, ha esetleg valami miatt az Apple-t nem érdekelné a dolog. Az LG ugyanis abban reménykedik, hogy a feltörekvő, és egyre népszerűbb kínai telefongyártók is szép lassan teljesen átállnak majd az OLED-re. Ha pedig így lesz, akkor készséggel állnak majd a felvevőpiac rendelkezésére. Ravasz.

Forrás: 9to5mac

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!