imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Érkezik az új iPad Pro

Magic Keyboarddal és minden földi jóval!

Az optikai zoom lehet a 2020-as okos telefonok nagy dobása?


Legalábbis ez derült ki az egyik idei utolsó mítikus Ming-Chi Kuo jóslatából.

A TF International Securities elemzője egy kutatói feljegyzésben adta a világ tudtára, hogy a jövő év első felében a Huawei P40 Pro lehet az első készülék, ami 10x-es optikai zoomal kerül a boltok polcaira.

Mindamellett, hogy természetesen fél szemünk mindig a piac többi szereplőjén, önmagában ez még számunkra nem lenne hír. Azonban az már inkább érdekes, hogy nem a Huawei csúcskészüléke lehet az egyetlen okostelefon, amibe megnövelt optikai zoom kerülhet jövőre.

Az Oppo már korábban is meglengette, hogy mérnökeik ilyen irányú fejlesztéseken törik a fejüket, de eddig csak egy 10x-es hibrid zoomos megoldásig jutottak, ami tulajdonképpen az optikai zoom és szoftveres rásegítés keveréke.

Kuo jegyzetében kiemelte, hogy a többi gyártó is követheti a két kínai óriás példáját, és az eddig optikai- és digitális zoom megoldások mellett az optikai vonal fejlesztése lehet a következő lépés az összes gyártónál. Jelenleg a csúcs iPhone-ok technológiája a 2x-es optikai- és 10x digitális zoomnál tart.

Ami viszont úgy tűnik nagyobb eséllyel kerül be a jövő évi modellekbe, az a sensor-shift image stabilization névre keresztelt funkció, ami elősegítené az optikai képstabilizáció működését.

Jó lenne egy magasabb minőségű optikai zoom vagy valami teljesen másra vágynátok kamera fronton jövőre?

Forrás: MacRumors

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!