imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Nyerj AirPods Prót az iSTYLE-tól

Iratkozz fel a hírlevélre!

Az új CarPlay még jobban kézre áll majd


Az iOS részeként, az új, 13-as verzióban megújult a CarPlay is. Új oldalsáv, letisztultabb kezelőfelület és számos újítás érkezik a teljesen átvariált alkalmazásba.

Kezdjük is a vállalat szavaival a bemutatóról:

Az egyik legnagyobb változás, mely a CarPlay-t érinti az iOS 13-ban a független app megjelenítés, mely eddig a legtöbb problémát okozta. Az iOS 13 előtt, az autó kijelzőjén pontosan azt láttad, amit az iPhone-odon. Ha az nem a CarPlay app volt, akkor egyszerűen a kezdőkijelzőt mutatta.

Most, az iOS 13-ban bemutatkozó független app megjelenítéssel a kettő már függetlenedik egymástól. Megoldva ezzel a vezetők klasszikus problémáját, ha ők a térképet szeretnék nézni, utasuk pedig nyomkodná a telefonját.

Ehhez kapcsolódik a Siri újítása is, mely már nem foglalja el az egész kijelzőt, csak a kis átlátszó, hullámvonal jelenik meg. A támogatott modelleknél pedig kommunikációhoz használhatod az autó beépített mikrofonját is a telefon helyett.

A jól megszokott Home gombot pedig egyből két új ikon is helyettesíti, az egyik az alkalmazások indításáért felel, másik pedig elindítja az új Dashboard funkciót. Mely áll a kijelző bal oldalán egy aktuális térképből, a jobb oldalán pedig különböző hasznos információkból a navigációra vontakozólag. De van itt még infó az aktuálisan lejátszott zenéről és Siritől is jönnek ajánlások és naptáresemények is.

Bevezetésre került a saját Beállítások alkalmazás is, ahol a sok kis testreszabási lehetőség közt (Siri ajánlások, megjelenítés, színek, stb.) megbújik az egyik legfontosabb funkció is, a Ne zavarjanak vezetés közben beállításai is.

Valamint itt választhatod az új világos megjelenítési módot is. Az eddigi egyetlen, eredetileg Dark Mode-ban elérhető felületet most épp ellenkezőleg, világosra válthatod az új téma segítségével. Így napfényben könnyebben olvashatók a kijelzőn megjelenített információk, míg este választhatod ugyanúgy a kevesebb fényt kibocsátó opciót.

Ezek mellett számos új apróság is bekerült a rendszerben:

  • Naptár: Egy gombnyomással láthatod az elkövetkezendő eseményeket és amelyikhez van telefonszám rendelve, oda azonnal indíthatsz hívást is
  • Kezdő képernyő: Új, lekerekített designt kaptak az appok, elérhető már a táblázatos nézet is és a statusbart is átszabták
  • Apple Music: Az átszabott alkalmazással könnyebb a navigáció az alkalmazásban és új zenéket is könnyebb találni, az akutálisan lejátszott zenének megjelenik a borítóképe
  • Apple Maps: A Maps folyamatosan megjelenik a Dashboardon, kiegészült új kereszteződés nézettel
  • Felbontás: A dinamikus változó méretnek köszönhetően már minden kijelzőméretre alkalmazható, a nem szabvány méretet is támogatja
  • Hey Siri: Bekerült a Hey Siri támogatás

Mivel a CarPlay az iOS része, így természetesen ugyanazokkal az eszközökkel kompatibilis is.

Az iSTYLE kínálatában számos autós kiegészítőt találhatsz, mely utazásodat még kényelmesebbé és gondtalanabbá teszi.

Apple Watch sosem látott árakon!

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!