imagazin arrow2-left arrow2-right arrow2-top arrow-up arrow-down arrow-left arrow-right cart close dossiers education fb instagram menu notification oander rss rss-footer search service shuffle speech-bubble star store stores tests twitter youtube

Megérkezett az AirPods Pro

az Apple legújabb fülese!

Az új CarPlay még jobban kézre áll majd


Az iOS részeként, az új, 13-as verzióban megújult a CarPlay is. Új oldalsáv, letisztultabb kezelőfelület és számos újítás érkezik a teljesen átvariált alkalmazásba.

Kezdjük is a vállalat szavaival a bemutatóról:

Az egyik legnagyobb változás, mely a CarPlay-t érinti az iOS 13-ban a független app megjelenítés, mely eddig a legtöbb problémát okozta. Az iOS 13 előtt, az autó kijelzőjén pontosan azt láttad, amit az iPhone-odon. Ha az nem a CarPlay app volt, akkor egyszerűen a kezdőkijelzőt mutatta.

Most, az iOS 13-ban bemutatkozó független app megjelenítéssel a kettő már függetlenedik egymástól. Megoldva ezzel a vezetők klasszikus problémáját, ha ők a térképet szeretnék nézni, utasuk pedig nyomkodná a telefonját.

Ehhez kapcsolódik a Siri újítása is, mely már nem foglalja el az egész kijelzőt, csak a kis átlátszó, hullámvonal jelenik meg. A támogatott modelleknél pedig kommunikációhoz használhatod az autó beépített mikrofonját is a telefon helyett.

A jól megszokott Home gombot pedig egyből két új ikon is helyettesíti, az egyik az alkalmazások indításáért felel, másik pedig elindítja az új Dashboard funkciót. Mely áll a kijelző bal oldalán egy aktuális térképből, a jobb oldalán pedig különböző hasznos információkból a navigációra vontakozólag. De van itt még infó az aktuálisan lejátszott zenéről és Siritől is jönnek ajánlások és naptáresemények is.

Bevezetésre került a saját Beállítások alkalmazás is, ahol a sok kis testreszabási lehetőség közt (Siri ajánlások, megjelenítés, színek, stb.) megbújik az egyik legfontosabb funkció is, a Ne zavarjanak vezetés közben beállításai is.

Valamint itt választhatod az új világos megjelenítési módot is. Az eddigi egyetlen, eredetileg Dark Mode-ban elérhető felületet most épp ellenkezőleg, világosra válthatod az új téma segítségével. Így napfényben könnyebben olvashatók a kijelzőn megjelenített információk, míg este választhatod ugyanúgy a kevesebb fényt kibocsátó opciót.

Ezek mellett számos új apróság is bekerült a rendszerben:

  • Naptár: Egy gombnyomással láthatod az elkövetkezendő eseményeket és amelyikhez van telefonszám rendelve, oda azonnal indíthatsz hívást is
  • Kezdő képernyő: Új, lekerekített designt kaptak az appok, elérhető már a táblázatos nézet is és a statusbart is átszabták
  • Apple Music: Az átszabott alkalmazással könnyebb a navigáció az alkalmazásban és új zenéket is könnyebb találni, az akutálisan lejátszott zenének megjelenik a borítóképe
  • Apple Maps: A Maps folyamatosan megjelenik a Dashboardon, kiegészült új kereszteződés nézettel
  • Felbontás: A dinamikus változó méretnek köszönhetően már minden kijelzőméretre alkalmazható, a nem szabvány méretet is támogatja
  • Hey Siri: Bekerült a Hey Siri támogatás

Mivel a CarPlay az iOS része, így természetesen ugyanazokkal az eszközökkel kompatibilis is.

Az iSTYLE kínálatában számos autós kiegészítőt találhatsz, mely utazásodat még kényelmesebbé és gondtalanabbá teszi.

iPhone XR akár 0 Ft önrésszel és 0% THM-mel

Ezt már olvastad?

A Sirinek ez is az egyik baja, hogy mindenki a célközönség. Valószínűleg hatékonyabb lenne, ha először jól működő modulokat hoznának létre egy-egy funkcióra szabva.

Miért nem ismeri anyanyelvünket az Apple virtuális asszisztense? - Klikk ide!